ATP
Nishikori: "Είχα κατάθλιψη, σκέφτηκα να σταματήσω"

 
Kei Nishikori
Kei Nishikori © Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 - 12:33

O Kei Nishikori, ο οποίος δεν μπόρεσε να συμμετάσχει ούτε σε ένα τουρνουά το 2022, αποκάλυψε πως είχε κατάθλιψη μετά την επέμβαση που έκανε στο ισχίο του και σκέφτηκε να σταματήσει το τένις.

Ο Nishikori έχει συμπληρώσει 14 μήνες απουσίας από τα τουρνουά, καθώς θυμίζουμε πως τον Ιανουάριο χρειάστηκε να κάνει μια εγχείρηση στο ισχίο του, που τον έκανε να χάσει όλη τη χρονιά.

Ο 32χρονος Ιάπωνας τενίστας αποκάλυψε πως το χειρότερο διάστημα που πέρασε ήταν το καλοκαίρι, όταν πέρασε ακόμα και έναν ολόκληρο μήνα χωρίς να χτυπήσει μια μπάλα και έπεσε σε κατάθλιψη.

"Τις πρώτες εβδομάδες που έμεινα εκτός τένις είχα κατάθλιψη, σκέφτηκα μέχρι και την αποχώρηση", είπε χαρακτηριστικά ο Nishikori.

"Έκανα αποθεραπεία από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, ήμουν για τρεις μήνες στο σπίτι και δεν είχα τη δυνατότητα να μπω στο court. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα ψυχολογικά. Δεν ήμουν σίγουρος αν θα επέστρεφα μετά από τον τραυματισμό, για έναν μήνα σχεδόν δεν χτύπησα ούτε μια μπάλα", συνέχισε ο 32χρονος Ιάπωνας, φιναλίστ του US Open το 2014.

Ακόμα δεν είναι γνωστή η ημερομηνία της επιστροφής του Nishikori, που δουλεύει πάντως για να μπορέσει να ξεκινήσει κανονικά τη νέα σεζόν, από την Αυστραλία. Δεν μπορεί ωστόσο να το επιβεβαιώσει από τώρα.

"Προσπαθώ να επιστρέψω την επόμενη σεζόν, θα ήθελα να παίξω στο Australian Open, όμως αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες για να πάω στη Μελβούρνη είναι μοιρασμένες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots