ATP
Αιχμές από Ferrero για Zverev: "Δεν ήταν εύκολο να δουλεύω μαζί του"

 
Αιχμές από Ferrero για Zverev: "Δεν ήταν εύκολο να δουλεύω μαζί του"
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 - 20:45

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Juan Carlos Ferrero είπε πως δεν ήταν εύκολο να δουλεύει με τον Alexander Zverev, αφήνοντας αιχμές προς τον Γερμανό, λέγοντας πως αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον πρωταθλητισμό απ' ότι εκείνος.

Ο Ferrero είχε δουλέψει με τον Zverev για 8 μήνες περίπου, την περίοδο 2017-2018. Η συνεργασία τους δεν ήταν η καλύτερη, με τον Ισπανό να αποχωρεί από την ομάδα πρόωρα, χωρίς καθόλου καλές εντυπώσεις.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο Eurosport, o Ferrero αναφέρθηκε ξανά στο κεφάλαιο Zverev λίγα χρόνια μετά, εξηγώντας πως δε μοιραζόντουσαν κοινή νοοτροπία και γι' αυτό το λόγο δεν μπόρεσαν να τα βρουν.

"Το να δουλεύω με τον Sascha δεν ήταν τόσο εύκολο για μένα. Δε μοιραζόμαστε την ίδια κουλτούρα, αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα πράγματα από εμένα και το τι σημαίνει επαγγελματίας", είπε ο 42χρονος Ισπανός τεχνικός.

Ο Ferrero είχε εκφράσει και παλιότερα τα παράπονά του για τον Zverev και το κλίμα που υπήρχε όσο δούλευε στην ομάδα του. Σε μια συνέντευξή του το 2020, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι υπήρχε έντονος αντιεπαγγελματισμός από τη μεριά του Γερμανού.

"Υπήρχαν πολλοί τσακωμοί, πολλά νεύρα, έλλειψη σεβασμού για τα μέλη της ομάδας. Επιπλέον, υπήρχαν πολλοί περισπασμοί εκτός γηπέδου. Τα τηλεφωνήματα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φίλοι που εμφανιζόντουσαν ξαφνικά. Τους έβλεπα να χαζεύουν στο Instagram και σκεφτόμουν πως το τένις δεν είναι πια όπως ήταν στην εποχή μας."

Από το 2018, ο Ferrero ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον 15χρονο τότε Carlos Alcaraz, που πήγε στην ακαδημία του. Σύντομα άρχισε να τον ακολουθεί και στο tour, ενώ φέτος είχαν μια τρομερή σεζόν μαζί, με τον 19χρονο τενίστα από τη Μούρθια να τερματίζει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και τον Ferrero, Νο.1 στον κόσμο πριν 19 χρόνια, να είναι υποψήφιος για προπονητής της χρονιάς στα ATP Awards.

"Χρειαζόμουν μια ανανέωση και να δουλέψω με έναν άνθρωπο που έχουμε πιο κοντινό χαρακτήρα και θέλουμε τα ίδια πράγματα για το μέλλον. Αυτό το βρήκα στον Carlos", είπε σχετικά ο Ferrero.

"Είναι μόλις ο δεύτερος παίκτης με τον οποίο συνεργάζομαι ως προπονητής και ακόμα μαθαίνω μαζί με τον Carlos, όπως και εκείνος μαθαίνει από μένα. Νομίζω πως και για τους δυο μας είναι μια διδακτική εμπειρία, ωριμάζουμε μαζί, ο καθένας από το πόστο του. Είναι πολύ καλό παιδί και είναι πολύ εύκολο να δουλεύεις μαζί του."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots