ATP
Κύργιος: "Δεν είναι υγιής τρόπος ζωής - το πιο πιθανό να αποσυρθώ"

 
Κύργιος: "Δεν είναι υγιής τρόπος ζωής - το πιο πιθανό να αποσυρθώ"
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 - 8:45

Ο Νικ Κύργιος μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει προερχόμενος από την Αυστραλία, για το πόσο δύσκολα περνάει ακόμα και σε μια χρονιά που φαινομενικά έχει βρει τον εαυτό του και το τένις του και το ενδεχόμενο να σταματήσει πρόωρα την καριέρα του.

Ο Κύργιος πάντα ξεχώριζε για την ειλικρίνειά του και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Eurosport είπε μερικά μεγάλα λόγια, αναφερόμενος ξανά και στο ζήτημα της πρόωρης απόσυρσης από το επαγγελματικό τένις. Το πρόβλημα, όπως έχει τονίσει κι άλλες φορές, δεν είναι άλλο από την πολύμηνη απομάκρυνσή του από το σπίτι του.

"Ειλικρινά, το πιο πιθανό είναι να αποσυρθώ. Ειδικά επειδή είμαι από την Αυστραλία και στο τένις πρέπει να κάνεις πολλά ταξίδια και να μένεις μακριά από τους ανθρώπους σου. Χάνεις πολλές υπέροχες στιγμές που θα περνούσες με την οικογένειά σου. Είσαι πολύ μακριά από το να έχεις μια κανονική ζωή", είπε ο Κύργιος.

"Οι παίκτες που δεν είναι από την Αυστραλία δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό. Το να χάνεις ή να κερδίζεις ένα τουρνουά είναι εύκολο για έναν Ευρωπαίο ή έναν Αμερικανό παίκτη, γιατί μετά παίρνεις μια πτήση 5 ωρών και είσαι στο σπίτι σου. Εν τω μεταξύ, οι Αυστραλοί μένουμε μακριά από το σπίτι από 4 έως 7 μήνες συνεχόμενους. Δεν υπάρχει άλλος αθλητής που να το κάνει αυτό, σε κανένα άθλημα. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι υγιές. Και ξέρω πως πολλοί αναρωτιούνται γιατί παραπονιέμαι, αλλά δεν είναι όπως νομίζουν η ζωή με τα ταξίδια, δεν πηγαίνουμε διακοπές. Ζούμε με μια βαλίτσα στο χέρι, μέσα στα ξενοδοχεία, πρέπει να πηγαίνεις στο γήπεδο, να προπονείσαι... Είναι ένας τρόπος ζωής που απαιτεί πολλή ενέργεια. Για να είμαι ειλικρινής, αν κέρδιζα ένα Slam πιθανότατα θα σταματούσα το τένις", πρόσθεσε ο 27χρονος Ελληνοαυστραλός, φιναλίστ το περασμένο καλοκαίρι στο Wimbledon.

Παρότι τον πρώτο μήνα κάθε χρονιάς αγωνίζεται κοντά στο σπίτι του και με τους ανθρώπους του στενού του κύκλου να βρίσκονται στο γήπεδο, ο Κύργιος δεν νιώθει ούτε με αυτό πολύ καλά, καθώς οι συνθήκες αυτές του ασκούν μεγάλη πίεση.

"Προσπαθώ να το αντιμετωπίσω σαν ένα ακόμα τουρνουά, παρότι είναι ξεκάθαρο πως για πολλούς ανθρώπους γύρω μου είναι πολύ περισσότερο από αυτό. Έχω περίπου 3 εβδομάδες για να προετοιμάσω το σώμα μου, νιώθω ότι το τένις μου είναι ήδη σε καλό επίπεδο. Ειλικρινά, ανυπομονώ περισσότερο για να τελειώσει το αυστραλιανό καλοκαίρι και όχι για να αρχίσει. Είναι πολύ αγχωτικό όταν βρίσκομαι στο προσκήνιο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, όμως θα έλεγα πως είναι 95% άγχος και 5% συναίσθημα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots