ATP
Κοκκινάκης: "Επόμενος στόχος το Top 50"

 
Κοκκινάκης: "Επόμενος στόχος το Top 50"
© Tennis Australia
tn team Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 - 10:59

Ο Θανάσης Κοκκινάκης έκανε λόγο για την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, αναφερόμενος στο 2022, ενώ το 2023 θέλει να πάει ακόμα καλύτερα και να μπει για αρχή στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αν και από τους πιο υποσχόμενους της γενιάς του, ο Κοκκινάκης υπήρξε θύμα συνεχόμενων και δύσκολων τραυματισμών, που δεν του επέτρεψαν να αναπτύξει το ταλέντο του με τον καλύτερο τρόπο.

Η τελευταία σεζόν πάντως ήταν μια καλή σεζόν για τον 26χρονο Ελληνοαυστραλό, που κατάφερε να μείνει μακριά από τραυματισμούς, κέρδισε έναν τίτλο, στο τουρνουά της πατρίδας του στην Αδελαΐδα, ενώ τερμάτισε στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης και συγκεκριμένα στο Νο.93.

"Αυτή ήταν η καλύτερη χρονιά της καριέρας μου, είχα κάποιες πολύ καλές νίκες. Αλλά και φέτος δεν έπαιξα σε τόσα πολλά τουρνουά, οπότε ευελπιστώ σε μια πιο γεμάτη χρονιά το 2023", είπε ο Κοκκινάκης σε δηλώσεις του για το αυστραλιανό Associated Press.

"Πρέπει να είμαι συνεπής και να κάνω το καλύτερο που μπορώ κάθε φορά που βγαίνω έξω στο γήπεδο. Ο επόμενος στόχος για μένα είναι να μπω στο Top 50 και από εκεί και πέρα θα δούμε που μπορώ να φτάσω", πρόσθεσε.

Ο Κοκκινάκης θα ξεκινήσει τη χρονιά του, όπως και πέρσι, από τα δυο τουρνουά της γενέτειράς του, Αδελαΐδα. Ωστόσο στην Αδελαΐδα θα βρίσκονται και οι Novak Djokovic, Felix Auger-Aliassime, Daniil Medvedev και Andrey Rublev για την 1η εβδομάδα, ενώ στο τουρνουά της 2ης εβδομάδας θα παίξουν οι Rublev και Νικ Κύργιος.

"Είδα τις λίστες, ήταν τρελό. Ειδικά το τουρνουά της 1ης εβδομάδας μοιάζει με Masters. Θα επιστρέψω σε ένα court που έχω τις καλύτερες αναμνήσεις, θα παίξω μπροστά από φίλους και οικογένεια, θα έχει λίγη πίεση αλλά θα περάσω καλά. Θα το απολαύσω", κατέληξε ο πρωταθλητής στο διπλό του Australian Open το 2022.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots