ATP
Nadal: "Δάκρυσα όταν ο Messi έβαλε το τρίτο γκολ"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Darren Carroll/USTA
tn team Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2022 - 15:26

Ο Rafael Nadal μίλησε για τον τελικό του Μουντιάλ μεταξύ της Αργεντινής και της Γαλλίας, δυο χώρες που έχουν συναισθηματική αξία για εκείνον για διαφορετικούς λόγους, ενώ ομολόγησε πως συγκινήθηκε όταν είδε τον Lionel Messi να σκοράρει το τρίτο γκολ της Αργεντινής στην παράταση.

Αν και η Ισπανία έμεινε νωρίς εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Rafael Nadal είναι μεγάλος ποδοσφαιρόφιλος και παρακολούθησε τον τελικό του Μουντιάλ του Κατάρ, όπου η Αργεντινή κέρδισε τη Γαλλία στα πέναλτι.

Ο Rafa είναι συναισθηματικά δεμένος με τη Γαλλία και το Παρίσι, όπου σήκωσε 14 φορές το τρόπαιο του Roland Garros, αλλά έχει και πολλούς φίλους στην Αργεντινή, όπου επίσης είναι πολύ δημοφιλής, τον ενώνει η ίδια γλώσσα και επιπλέον χάρηκε και για τον Messi, για τον οποίο μάλιστα συγκινήθηκε.

"Έβλεπα το τουρνουά μόνο για το θέαμα, μιας και η Ισπανία είχε αποκλειστεί στη φάση των "16". Ο τελικός ήταν πολύ θεαματικός. Λυπήθηκα πολύ για τη Γαλλία και όλους τους φίλους που έχω στο Παρίσι, αλλά φυσικά και για όλα όσα σημαίνει για μένα η Γαλλία. Έχω όμως πολλούς φίλους και στην Αργεντινή και σαν κάποιος που αγαπάει το ποδόσφαιρο, το ότι ο Messi σήκωσε το κύπελλο με έκανε πολύ χαρούμενο", είπε ο Rafa σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα As.

"Κάποιος τόσο τρομερός αθλητής να κερδίζει έναν τίτλο που έλειπε από τη συλλογή του και με όλα όσα σημαίνει αυτός ο τίτλος για την Αργεντινή, μου φάνηκε δίκαιο. Όταν ο Messi έβαλε το τρίτο γκολ της Αργεντινής, τα μάτια μου γέμισαν με δάκρυα, επειδή έβλεπα κάποιον τόσο σπουδαίο να καταφέρνει κάτι που είχε στερηθεί και που είχε υποφέρει πολύ για να πετύχει. Διασκέδασα πολύ με τον τελικό", πρόσθεσε ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων.

Ο Nadal είναι μεγάλος θαυμαστής της Ρεάλ Μαδρίτης και μίλησε και για τον Kylian Mbappe, που επίσης έκανε ένα συγκλονιστικό τουρνουά και ξεχώρισε για τη Γαλλία. Όπως χαρακτηριστικά είπε, θα τον έφερνε αύριο κιόλας στη Μαδρίτη, αν ήταν στο χέρι του.

"Ως φίλος της Ρεάλ Μαδρίτης, θα έφερνα αύριο κιόλας τον Mbappe στην ομάδα. Νομίζω πως θα ήθελε και εκείνος να έρθει, αλλά υπήρχε πολύ πίεση λόγω διάφορων παραγόντων και ήταν περίπλοκο. Μακάρι να τον δούμε στο μέλλον να παίζει για τη Ρεάλ."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots