ATP
Κύργιος: "Αυτά συμβαίνουν στο τένις"

 
Κύργιος: "Αυτά συμβαίνουν στο τένις"
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 - 22:33

Ο Νικ Κύργιος μίλησε για την απόφασή του να μην παίξει στο United Cup αυτή την εβδομάδα, ώστε να προφυλαχθεί ενόψει του Australian Open.

"Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στο τένις, ειδικά όταν είμαστε δυο εβδομάδες μακριά από ένα Grand Slam. Και αυτό είναι ένα μεγάλο τουρνουά, που προσφέρει 500 βαθμούς και έχει χρηματικά έπαθλα 15 εκατομμύρια δολάρια, όμως ως παίκτης, πρέπει να έχω προτεραιότητα τα Grand Slams. Το γεγονός πως ήμουν εδώ και έκανα προπονήσεις, δείχνει από μόνο του πως σκόπευα να παίξω. Δυστυχώς, δεν θα συμβεί", είπε ο Κύργιος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Sydney Morning Herald.

Για τη δυσκολία της προετοιμασίας για ένα Grand Slam: "Ο καθένας που παίζει επαγγελματικά γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι. Όποιος όμως δεν είναι μέσα στο τένις, δεν το καταλαβαίνει. Είτε κάνεις μεγάλη πορεία, είτε όχι, το να παίζεις σε ένα Grand Slam δεν είναι εύκολο. Ο κόσμος υποτιμάει την πίεση και το άγχος, που είναι μεγάλο μέρος των μεγάλων τουρνουά της χρονιάς. Γι' αυτό και είναι σημαντικό να νιώθεις καλά σωματικά, ο τραυματισμός που έχω τώρα μου προσθέτει επιπλέον πίεση."

Για την αιτία και το παρασκήνιο της απόφασής του να μην παίξει στο United Cup, ο Κύργιος εξήγησε: "Ήμουν σε καθημερινή επικοινωνία με τον Craig και τον Stephen για την κατάσταση. Συνεργαστήκαμε για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν πρόκειται να το δουν και να το καταλάβουν όλοι από τη δική μου οπτική και αυτό είναι εντάξει. Αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε η ομάδα μου και εγώ, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα πάρουμε τις αποφάσεις και να βεβαιωθούμε πως όσοι χρειάζεται να γνωρίζουν, θα ενημερωθούν.

Δεν είναι ιδανικό να έχεις τραυματισμό σε αυτό το σημείο της σεζόν, αλλά αυτό είναι το ρίσκο που παίρνω κάθε φορά που μπαίνω στο γήπεδο. Δούλεψα πολύ με την ομάδα μου και έβλεπα καθημερινά την εξέλιξή μου. Μιλούσα με τον William, τον γιατρό μου, μετά από κάθε προπόνηση. Προσπάθησα να είμαι έτοιμος για το United Cup, αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει να ακολουθείς τις συμβουλές που σου δίνουν, ώστε να παίρνεις το καλύτερο δυνατό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots