ATP
Νέα ήττα για τον Nadal (vids)

 
Νέα ήττα για τον Nadal (vids)
© Tennis Australia
tennisnews team Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2023 - 13:04

O Rafael Nadal έχασε και το δεύτερο παιχνίδι του στο United Cup ενώ ήταν μπροστά με σετ. Για 1η φορά στην καριέρα του ο Ισπανός ξεκινάει τη σεζόν με 2 συνεχόμενες ήττες, ενώ αυτή ήταν η 6η ήττα στις 7 τελευταίες αναμετρήσεις του.

Ο Nadal γνώρισε την ήττα από τον Alex De Minaur με 3-6, 6-1, 7-5 στο δεύτερο και τελευταίο παιχνίδι του για το United Cup, αφού η Ισπανία έμεινε εκτός διοργάνωσης και μαθηματικά.

Δεν έκανε κακό παιχνίδι ο Rafa, ακόμα όμως δεν έχει βρει την φόρμα του και επιπλέον είχε έναν πολύ καλό παίκτη απέναντί του. Τα άσχημα νέα για τον κάτοχο 22 Grand Slams τίτλων ήταν πως για δεύτερο συνεχόμενο ματς ηττήθηκε ενώ είχε κερδίσει το 1ο σετ.

Όπως και στην προηγούμενη αναμέτρησή του με τον Cameron Norrie, ο 36χρονος Ισπανός κέρδισε το 1ο σετ. Ο De Minaur έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης στο 5ο game και προηγήθηκε με 3-2, αλλά ο Rafa κέρδισε τα 4 επόμενα games και κατέκτησε το σετ με 6-3.

Ο Nadal μάλιστα έκανε και break στο ξεκίνημα του 2ου σετ, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς του στο επόμενο game, με τον De Minaur να κάνει το break back στην 4η ευκαιρία του. Μετά απ' αυτό ο Αυστραλός έκανε ένα σερί 5 κερδισμένων games και κατέκτησε το 2ο σετ με το εμφατικό 6-1.

Στο 3ο σετ ο Nadal πάντως επέστρεψε δυναμικά και ήταν αρκετά ανταγωνιστικός. Και πάλι όμως έχασε κάποιους κρίσιμους πόντους, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να πάρει τη νίκη.

Στο 2ο game έχασε 4 break points για το 2-0 ο Ισπανός, ενώ ο De Minaur αξιοποίησε την πρώτη ευκαιρία που είχε για break και πέρασε μπροστά με 3-2. Ο Nadal δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε σε 3-3 κάνοντας break back στο επόμενο game.

Τελικά, ο De Minaur έκανε το αποφασιστικό break στο 11ο game και πέρασε μπροστά με 6-5. Με love service game και με 8 κερδισμένους πόντους στη σειρά, ο Αυστραλός πήρε το 3ο σετ με 7-5 και ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή έπειτα από 2 ώρες και 42 λεπτά αγώνα.

Ο Nadal είχε για πρώτη φορά στην καριέρα του back-to-back ήττες στις πρώτες δυο αναμετρήσεις του σε μια χρονιά, ενώ αυτή ήταν η 6η ήττα του στις 7 τελευταίες αναμετρήσεις του στο tour.

Επίσης ο Ισπανός θα πάει στη Μελβούρνη για το Australian Open χωρίς άλλο παιχνίδι στα πόδια του, καθώς η Ισπανία, όπως και η Αυστραλία, θα μείνουν εκτός United Cup, αφού αμφότερες ηττήθηκαν από τη Μεγάλη Βρετανία στο Group D του Σίδνεϊ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots