ATP
Απέκλεισε και τον Rublev o Κοκκινάκης! (vid)

 
Απέκλεισε και τον Rublev o Κοκκινάκης! (vid)
tn team Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 - 13:46

Νέα πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε στη γενέτειρά του ο Θανάσης Κοκκινάκης, ο οποίος κέρδισε τον Andrey Rublev με 2-1 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά της Αδελαΐδας, το οποίο είχε κατακτήσει πέρσι.

Ο Θανάσης Κοκκινάκης παραμένει σε τροχιά υπεράσπισης τίτλου στο τουρνουά της Αδελαΐδας, ξεπερνώντας το εμπόδιο του Νο.1 του ταμπλό, Andrey Rublev, με 6-4, 3-6, 6-3.

Ο Κοκκινάκης, ο οποίος πάντα παίζει πολύ καλό τένις στην Αδελαΐδα, την πόλη που μεγάλωσε και έχει όλη την οικογένεια και τους φίλους του, έφτασε στην πολύ μεγάλη αυτή νίκη σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες. Αυτή ήταν η 11η νίκη του σε 13 αναμετρήσεις για το tour στην Αδελαΐδα.

"Σ' αυτό το γήπεδο έχω τις καλύτερες αναμνήσεις μου. Πέρσι ένιωσα καταπληκτικά μετά την κατάκτηση του τίτλου. Είναι κάτι που είχα ονειρευτεί ως παιδί. Και το να παίζω μπροστά σας παιδιά, μπροστά σ' αυτή την απίθανη ατμόσφαιρα, είναι εκπληκτικό", είπε ο Κοκκινάκης στην on-court συνέντευξη που έδωσε.

Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας του Rublev στη χρονιά και ο Κοκκινάκης το εκμεταλλεύτηκε αυτό, έκανε πολύ νωρίς ένα break για να προηγηθεί με 3-1 στο 1ο σετ κι έπειτα υπερασπίστηκε ως το τέλος το σερβίς του, για να το κατακτήσει με 6-4.

Ο Rublev επέστρεψε στο ματς και απάντησε με ένα γρήγορο break στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-1. Ο Ρώσος χρειάστηκε να σβήσει 2 break points στο 9ο game, κράτησε όμως το σερβίς του και έφτασε στο 6-3.

Στο αποφασιστικό σετ ο Κοκκινάκης δεν αντιμετώπισε κανένα break point, έκανε το μοναδικό break στο 4ο game για το 3-1 και τελικά ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του στο 2ο match point του στο 9ο game. Ολοκλήρωσε το ματς με 17 άσους και με 86% κερδισμένους πόντους στα πρώτα του σερβίς ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός.

"Είναι σημαντικό μέρος του παιχνιδιού μου", είπε ο Κοκκινάκης αναφερόμενος στο σερβίς του. "Αν σερβίρω καλά, τότε έχω τη δυνατότητα να κερδίσω και τους καλύτερους. Ειδικά όταν έχω νέες μπάλες."

O Κοκκινάκης, που είχε δώσει μεγάλη μάχη και προχθές, στη νίκη του επί του Alexei Popyrin, θα παίξει στα προημιτελικά της Αδελαΐδας με το Νο.6 του ταμπλό, Miomir Kecmanovic, που νωρίτερα απέκλεισε τον Jason Kubler με 5-7, 7-6 (1), 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots