ATP
Πρόωρος αποκλεισμός για Ruud (vid)

 
Πρόωρος αποκλεισμός για Ruud (vid)
© Tennis Australia
tn team Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 - 14:27

O Casper Ruud γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα του στο Ώκλαντ, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με τον Laslo Djere.

Παρότι προηγήθηκε με σετ, ο Ruud δεν απέφυγε το στραβοπάτημα στην πρεμιέρα του στο ASB Classic του Ώκλαντ, γνωρίζοντας την ήττα από τον Djere με 3-6, 6-3, 7-6 (3).

Ο Ruud έκανε ένα πολύ καλό 1ο σετ, στο οποίο αξιοποίησε το 3ο του break point για να "σπάσει" το σερβίς του Djere και να προηγηθεί με 3-1. Στο δικό του σερβίς ο Νορβηγός έχασε μόλις 5 πόντους και με ένα love service game ολοκλήρωσε το σετ, για το 6-3.

Ο Djere χρειάστηκε να σβήσει break point στο 1ο game του 2ου σετ για να κρατήσει το σερβίς του, ενώ λίγο αργότερα έκανε και το πρώτο του break στο ματς, για να προηγηθεί με 3-1. Αφού κράτησε δύσκολα το σερβίς του για το 4-1 ο Σέρβος, δεν κινδύνεψε ξανά στη γραμμή του σερβίς γι' αυτό το σετ και έφτασε στην κατάκτησή του, με 6-3.

Στο αποφασιστικό σετ και οι δυο παίκτες είχαν χαμένες ευκαιρίες για break στα δυο πρώτα games. Κανείς δεν τις αξιοποίησε και στη συνέχεια αμφότεροι υπερασπίστηκαν εύκολα όλα τα service games τους έως το tie-break. Εκεί ο Djere ήταν δυνατότερος και επιβλήθηκε με 7-3, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη νίκη του σε 2 ώρες και 7 λεπτά.

Ο Ruud είχε παίξει και την προηγούμενη εβδομάδα, για το United Cup, όπου κέρδισε τον Thiago Monteiro και ηττήθηκε από τον Matteo Berrettini. Αυτή ήταν η 2η ήττα του σε 3 αναμετρήσεις για τη φετινή σεζόν. Ο 24χρονος Νορβηγός θα πάει στη Μελβούρνη για το Australian Open, όπου θα είναι στο Νο.2 του ταμπλό, πίσω μόνο από τον Rafael Nadal. Αν φτάσει μέχρι τον τελικό, μπορεί να διεκδικήσει και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στα προημιτελικά του ASB Classic, o Djere θα αντιμετωπίσει τον Constant Lestienne, που κέρδισε τον Gregoire Barrere με 1-6, 7-6 (4), 7-5.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε και ο Cameron Norrie, που κέρδισε τον Jiri Lehecka με 6-4, 6-7 (4), 6-3. Επόμενος αντίπαλος για τον Norrie ο Marcos Giron, που κέρδισε τον JJ Wolf με 6-4, 6-4.

O Diego Schwartzman, Νο.3 στο ταμπλό, εγκατέλειψε την αναμέτρησή του με τον Jenson Brooksby λόγω ενοχλήσεων στο αριστερό του πόδι (έχανε με 1-6) και ο Αμερικανός θα παίξει στα προημιτελικά με τον Quentin Halys, που κέρδισε τον Ben Shelton με 6-3, 6-2.

Τέλος, ο Richard Gasquet επικράτησε του Joao Sousa με 7-6 (2), 6-2 και θα αντιμετωπίσει αύριο τον David Goffin, που νίκησε τον Christopher Eubanks με 6-2, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots