ATP
Εγκατέλειψε ο Rune, στην 8άδα ο Brouwer (vid)

 
Gijs Brouwer
Gijs Brouwer © ABN AMRO Open
tn team Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023 - 23:48

O Gijs Brouwer, Νο.160 στην παγκόσμια κατάταξη, απέκλεισε τον Holger Rune που τραυματίστηκε στον καρπό του κι έτσι πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Ρότερνταμ!

Συνεχίζεται η ονειρική εβδομάδα για τον 26χρονο Ολλανδό, που μπήκε με wild card στο κυρίως ταμπλό του ABN AMRO Open και κέρδισε τον Marc-Andrea Huesler. Σήμερα έπαιξε μόλις τον δεύτερο αγώνα του με Top 20 παίκτη στην καριέρα του και πανηγύρισε την 1η Top 10 νίκη του.

Ο Rune φαινόταν καλύτερος τα πρώτα λεπτά του αγώνα και προηγήθηκε με 4-2, ενώ είχε ένα break point για το 5-2. Ο Brouwer κράτησε τη διαφορά στο ένα break μειώνοντας σε 4-3 και αργότερα ο 19χρονος Δανός φάνηκε να ταλαιπωρείται όλο και εντονότερα από τον καρπό του.

Ο Ολλανδός έφτασε έτσι στα 8 κερδισμένα games στη σειρά, με τον Rune να παλεύει στα games, αλλά να μην καταφέρνει να τα κερδίσει, αφού πολλά απ' αυτά είχαν αρκετές ισοπαλίες. Μετά και το 2ο break που υπέστη στο 2ο σετ, έμεινε πίσω με 4-6, 0-4 και αποφάσισε να εγκαταλείψει το ματς.

Στα προημιτελικά ο Brouwer θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του, Tallon Griekspoor, που επίσης συμμετέχει στο τουρνουά με wild card. Θυμίζουμε πως ο Griekspoor είχε αποκλείσει χθες τον Alexander Zverev, με 4-6, 6-3, 6-4.

Νωρίτερα σήμερα, την πρόκριση για τα προημιτελικά πήρε και ο Alex De Minaur, που απέκλεισε τον Maxime Cressy με 7-5, 3-6, 6-3, ενώ ο Jannik Sinner κέρδισε με 6-4, 6-3 τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (προημιτελικά):

Centre Court:
14:00 Grigor Dimitrov v. Alex De Minaur COSMOTE SPORT 6HD
16:00 Daniil Medvedev [8] v. Felix Auger-Aliassime [3] COSMOTE SPORT 6HD
20:30 Jannik Sinner v. Stan Wawrinka COSMOTE SPORT 6HD
22:30 Gijs Brouwer v. Tallon Griekspoor COSMOTE SPORT 6HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots