ATP
Μασσαλία: Στον τελικό Hurkacz και Bonzi (vid)

 
Μασσαλία: Στον τελικό Hurkacz και Bonzi (vid)
© Corinne Dubreuil/Open 13
tn team Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 - 20:14

Στον πρώτο του τελικό για το 2023 προκρίθηκε ο Hubert Hurkacz, που έβγαλε εκτός Μασσαλίας και τον Alexander Bublik. Για τον τίτλο θα αντιμετωπίσει τον Benjamin Bonzi.

Ο Hurkacz έκανε ένα ακόμα βήμα προς τον τίτλο στο Open 13 της Μασσαλίας, καθώς κέρδισε τον Bublik με 6-4, 7-6 (4) και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Ο 26χρονος Πολωνός, Νο.11 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο.1 στο ταμπλό, πέτυχε 22 άσους σήμερα και έσβησε και τα 3 break points που αντιμετώπισε. Έκανε το μοναδικό break της αναμέτρησης στο 5ο game του 1ου σετ, για να περάσει μπροστά με 3-2 και να μείνει μπροστά έως το τέλος.

Στο 2ο σετ ο Hurkacz ήταν και πάλι καλύτερος, αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει κανένα από τα 7 break points που δημιούργησε κι έτσι χρειάστηκε το tie-break για να το κερδίσει, επικρατώντας πάντως εκεί με 7-4.

Αυτός θα είναι ο 1ος τελικός του στη φετινή χρονιά και ο 7ος συνολικά στην καριέρα του, διεκδικώντας τον 6ο τίτλο του (5-1).

Θα αντιμετωπίσει τον Benjamin Bonzi, που στον άλλον ημιτελικό κέρδισε τον 18χρονο Arthur Fils με 6-4, 6-4.

Κάνει μια πολύ καλή χρονιά ο Bonzi, που ήδη έχει 2 τελικούς το 2023, καθώς ήταν φιναλίστ και στο Pune της Ινδίας τον Ιανουάριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots