ATP
Djokovic: "Όταν είμαι καλά προετοιμασμένος, είμαι ο καλύτερος"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 - 20:34

Ο Novak Djokovic αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση αυτή την εβδομάδα και στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου στο Ντουμπάι έδειξε αρκετή εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

"Αυτό που δούλεψε καλύτερα για μένα μέχρι τώρα, ήταν να πιστεύω στον εαυτό μου και να έχω αυτοπεποίθηση. Πάντα σέβομαι τους αντιπάλους μου, αλλά πιστεύω στον εαυτό μου τόσο πολύ, που γνωρίζω πως αν είμαι καλά προετοιμασμένος, είμαι ο καλύτερος. Δεν έχει σημασία η επιφάνεια ή το τουρνουά, πάντα πιστεύω πως είμαι ο καλύτερος. Δεν το θεωρώ αλαζονικό αυτό και δεν βλέπω κάτι λάθος με αυτό", είπε χαρακτηριστικά ο Djokovic, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για το φετινό Dubai Tennis Championships.

Ο Djokovic συζήτησε αρκετά και το ζήτημα του τέλους της καριέρας του, λέγοντας πως έχει πάρει αρκετή έμπνευση από τους Federer, Νadal, αλλά και άλλους αθλητές.

"Έχουν αλλάξει όλα στον αθλητισμό, πριν από 10 χρόνια αν έφτανες τα 30, σε θεωρούσαν μεγάλο για πρωταθλητισμό. Τώρα βλέπουμε τον Lebron, τον Messi, τον Federer, τη Serena, τον Nadal, τον Brady, όλοι αυτοί αγωνίστηκαν στο κορυφαίο επίπεδο μετά τα 35. Είναι κάτι πολύ θετικό και δίνει έμπνευση στους νεότερους, να κάνουν μια καλή ζωή, να κοιμούνται καλά, να ξεκουράζονται, εγώ δουλεύω πολύ και στον πνευματικό τομέα και ελέγχω τα πάντα στο περιβάλλον μου, την κάθε λεπτομέρεια. Πιστεύω πως όλο και περισσότεροι αθλητές το καταλαβαίνουν αυτό και στοχεύουν σε μια μακροχρόνια καριέρα.

Γνωρίζω πως η καριέρα μου βαδίζει προς το τέλος της, αλλά πιστεύω πως με έχουν βοηθήσει οι αντίπαλοί μου, έμαθα πολλά από τον Federer και από τον Nadal, που δεν εγκαταλείπει ποτέ. Θα ήθελα ο κόσμος να με θυμάται για την αφοσίωση που έχω δείξει σ' αυτό το άθλημα, ως κάποιον που πάντα έψαχνα τρόπους να βελτιωθώ και να γίνομαι καλύτερος."

Για τον Rafa, που είπε και αυτή την εβδομάδα στο Βελιγράδι πως τον θεωρεί μεγαλύτερο αντίπαλό του από τον Carlos Alcaraz, είπε: "Αυτή τη στιγμή με εμπνέει περισσότερο ένας αγώνας με τον Rafa απ' ότι με τον Carlos, εξαιτίας του παρελθόντος μας και όλων όσων έχουμε περάσει μαζί. Ένας τελικός Grand Slam με τον Rafa πιστεύω πως θα ήταν κάτι υπέροχο.

Ακόμα και αν έπρεπε να σταματήσω τώρα την καριέρα μου, θα ήμουν ευχαριστημένος. Θα είμαι ευχαριστημένος είτε αν μοιράζομαι το ρεκόρ των περισσότερων τίτλων σε Grand Slam με τον Rafa στο τέλος των καριερών μας, είτε αν κερδίσω 10 Slams ακόμα."

Τέλος, ο Djokovic ρωτήθηκε και για το ζήτημα του τραυματισμού του στην Αυστραλία και τον κόσμο που τον αμφισβητεί: "Έχω ακούσει αρκετά σχετικά με αυτό το ζήτημα σε όλη την καριέρα μου. Δεν έχω άλλο χρόνο, ενέργεια ή επιθυμία να αποδείξω κάτι ή να παλέψω για κάτι. Έχω αποδεχτεί πως πάντα θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν με συμπαθούν, που θα ασκήσουν κριτική για οτιδήποτε κάνω. Έμαθα να το χρησιμοποιώ αυτό σαν κινητήρια δύναμη για να γίνομαι δυνατότερος."

Στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι, ο Djokovic θα αντιμετωπίσει την Τρίτη τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Tomas Machac.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots