ATP
Medvedev: "Το να κερδίζω τον Djokovic είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα"

 
Medvedev: "Το να κερδίζω τον Djokovic είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα"
tn team Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 - 10:12

Ο Daniil Medvedev μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Novak Djokovic και το πόσο ξεχωριστή είναι η κάθε νίκη που πετυχαίνει εναντίον του. Αναφέρθηκε ακόμα στον αντίπαλό του στον σημερινό τελικό, Andrey Rublev. 

"Κάθε φορά που κερδίζω τον Novak είναι ένα απίστευτο συναίσθημα. Είναι πιθανότατα ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών, σίγουρα ένας από τους 3 καλύτερους. Η καλύτερη ανάμνηση που έχω γενικά, νομίζω είναι ο τελικός του US Open, γιατί τότε κέρδισα και το μοναδικό μου Grand Slam. Το να κερδίζω τον Novak είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Είναι κάτι που θα θυμάμαι για πάντα και που μου δίνει επιπλέον αυτοπεποίθηση", είπε ο Medvedev στην χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Ντουμπάι, μετά τη νίκη του με 6-4, 6-4 επί του Djokovic για τα ημιτελικά του Dubai Tennis Championships.

Ο Medvedev, ο οποίος κέρδισε τον Djokovic και στον τελικό του US Open το 2021, όπως ανέφερε, έφτασε τις 5 νίκες επί του Σέρβου, σε 14 συναντήσεις (5-9).

Μίλησε ακόμα για τον σημερινό του αντίπαλο στον τελικό, Andrey Rublev: "Είναι εξαιρετικός παίκτης. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να κερδίσει Masters και Grand Slams τίτλους. Ίσως έχει περισσότερη νευρικότητα σε κάποια κρίσιμα σημεία, αλλά στα 500άρια φαίνεται πως δεν συμβαίνει αυτό, γιατί έχει ήδη πολλούς τίτλους. Είχαμε μεγάλες μάχες στο παρελθόν και περιμένω έναν πολύ δύσκολο αγώνα σωματικά και πνευματικά. Πρέπει να είμαι στο καλύτερό μου επίπεδο, να σερβίρω πολύ καλά και να μην του δώσω εύκολες μπάλες."

Για το αν διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Rublev, είπε: "Είμαστε κοντά, αλλά είμαστε και πολλοί ανταγωνιστικοί. Συζητάμε ως συνάδελφοι, αλλά δεν δίνουμε συμβουλές ο ένας στον άλλον. Αν του έδινα συμβουλές, θα τον συναντούσα αύριο στον τελικό και θα ήταν αρκετά αγχωτικό για μένα."

Ο τελικός του Dubai Tennis Championships μεταξύ του Medvedev και του Rublev θα γίνει σήμερα το απόγευμα, στις 17:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots