ATP
Αποκλείστηκε από τον Thompson o Τσιτσιπάς (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Jonathan Moore / BNP Paribas Open
tn team Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 - 1:38

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα από τον Jordan Thompson στην πρεμιέρα του στο Indian Wells, επιβεβαιώνοντας την κακή του αγωνιστική κατάσταση για την οποία μίλησε και ο ίδιος.

Πριν αρχίσει το Indian Wells o Τσιτσιπάς είχε αναφέρει πως δεν έχει μεγάλες βλέψεις για το συγκεκριμένο τουρνουά και πράγματι φάνηκε να απέχει πολύ από τον καλό του εαυτό και ηττήθηκε στην πρεμιέρα του από τον Αυστραλό Thompson, Νο.87 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-6 (0), 4-6, 7-6 (5).

Δεν "έπεσε" πάντως χωρίς μάχη ο Στέφανος, ο οποίος έμεινε στο court για 2 ώρες και 36 λεπτά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κατάφερε να μην υποστεί κανένα break σε 1ο και 3ο σετ. Αυτό που δεν κατάφερε όμως ήταν να παρατάξει τον καλό του εαυτό στα πιο κρίσιμα σημεία αυτών των δυο σετ, που ήταν τα δυο tie-break τα οποία έχασε, με αποτέλεσμα να μείνει και εκτός διοργάνωσης από πάρα πολύ νωρίς.

Στο 1ο σετ ο Στεφ δεν απείλησε καθόλου το αντίπαλο σερβίς, ενώ χρειάστηκε να σβήσει 4 break points, για να υπερασπιστεί το δικό του. Ο Thompson ήταν αισθητά καλύτερος μέσα στη διάρκεια του σετ και το επιβεβαίωσε και στο tie-break, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε πολλά λάθη και ο Αυστραλός πήρε 7 πόντους στη σειρά (και τους 10 τελευταίους του σετ).

Ο Στεφ απάντησε κάνοντας break στο 1ο game του 2ου σετ. Ακολούθησε ένα κακό service game από τον πρωταθλητή μας, που υπέστη το μόνο break που δέχτηκε σε όλο το ματς και ισοφαρίστηκε σε 1-1, ανέκτησε όμως άμεσα το προβάδισμα για το 2-1 με νέο break. Από το επόμενο game επέστρεψαν τα κρατήματα σερβίς και κανείς από τους δυο δεν είχε άλλη ευκαιρία για να φτάσει σε κάποιο break. Με αρκετή ασφάλεια και ένα love service game στο 10ο game, o Στεφ ολοκλήρωσε το σετ στο 10ο game.

Δεν μπόρεσε όμως να αξιοποιήσει το momentum που είχε εκείνη την ώρα ο Στεφ, ο οποίος έχασε ένα break point στο ξεκίνημα του 3ου σετ. Μετά απ' αυτό, ο Thompson ανέβηκε και πάλι από τη γραμμή του σερβίς και δεν επέτρεψε ξανά στον Στέφανο να τον απειλήσει, έως ότου οδηγηθήκαμε σε νέο tie-break.

Ο Τσιτσιπάς ήταν σίγουρα καλύτερος από την προηγούμενη φορά και κέρδισε και τους 2 πρώτους πόντους, ούτε σ' αυτό το tie-break όμως ήταν ο εαυτός του και ο Thompson πρώτα ισοφάρισε σε 3-3, για να κάνει κι άλλο mini-break σε κομβικό σημείο και να πάρει το προβάδισμα με 6-5, φτάνοντας στο πρώτο match point και έχοντας το σερβίς του.

Ο Τσιτσιπάς έπαιξε παρόλα αυτά τον πόντο στα ίσα, το ρίσκο που πήρε όμως δεν του βγήκε, αφού έχασε την πλάγια γραμμή σε ένα ράλι που είχε φέρει στα μέτρα του κι έτσι με ένα αβίαστο λάθος ολοκληρώθηκε και η κακή του ημέρα.

Για 1η φορά έχασε από τον Thompson o Τσιτσιπάς, στην 3η τους συνάντηση, ενώ αυτή ήταν και η πρώτη φορά που κάνει back-to-back ήττες στη φετινή σεζόν, την οποία ξεκίνησε πολύ δυνατά από την Αυστραλία και μέχρι τώρα έχει 13 νίκες σε 16 αγώνες (13-3).

Πολύ νωρίς τελειώνουν και τα όνειρα του Στέφανου για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού θα μείνει εκτός κυνηγιού γι' αυτό το μήνα. Θυμίζουμε πως χρειαζόταν να κατακτήσει έναν τίτλο και να παίξει σε έναν τελικό τουλάχιστον, στα δυο Masters των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Thompson από την πλευρά του, σημείωσε μόλις τη 2η νίκη του απέναντι σε Top 10 τενίστα, που ήταν και νίκη απέναντι σε Top 3 παίκτη συγχρόνως, αφού η άλλη ήταν απέναντι στον Andy Murray το 2017 στο Queen's, όταν ο Βρετανός βρισκόταν στο Νο.1 του κόσμου.

Ο Αυστραλός προκρίθηκε επίσης για 1η φορά στον 3ο γύρο του Indian Wells Μasters, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Maxime Cressy και Alejandro Tabilo.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots