ATP
Πρωταθλητής ο Τσιτσιπάς στο Challenger της Αττάλειας (vid)

 
Πρωταθλητής ο Τσιτσιπάς στο Challenger της Αττάλειας (vid)
tn team Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 - 18:50

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον 2ο τίτλο του σε Challenger τουρνουά, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής μαζί με τον συμπαίκτη του, Filip Bergevi.

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Filip Bergevi κατέκτησαν το Challenger της Αττάλειας, καθώς νίκησαν στον τελικό του Megasaray Hotels Open τους Τούρκους Sarp Agabigun και Ergi Kirkin με 6-2, 6-4.

Τσιτσιπάς και Bergevi ήταν κυρίαρχοι στο 1ο σετ, στο οποίο πήραν από νωρίς τον έλεγχο κάνοντας το break για το 2-0. Αργότερα πήραν και διαφορά δεύτερου break, για να κλείσουν το σετ με 6-2.

Στο 2ο σετ, το ελληνοσουηδικό δίδυμο έσωσε τριπλό break point στο 0-1, 15-40 και κράτησε το σερβίς του για την ισοφάριση. Λίγο αργότερα έκαναν και το break για να περάσουν μπροστά με 3-2 και έκτοτε διατηρήθηκαν μπροστά ως το τέλος, κρατώντας όλα τα service games τους έως και το 6-4.

Τσιτσιπάς και Bergevi έπαιξαν για 2η φορά μαζί σε έναν τελικό Challenger, μετά τον Οκτώβριο του 2022, όταν ήταν φιναλίστ στην Μπρεστ της Γαλλίας. Κατέκτησαν τον 1ο τους τίτλο.

Για τον Πέτρο ήταν ο 2ος τίτλος σε Challenger, αφού το 2021 είχε κατακτήσει το τουρνουά της Πράγας μαζί με τον Ρουμάνο Victor Vlad Cornea.

Στις 20 Μαρτίου, όταν και θα ανανεωθεί ξανά η παγκόσμια κατάταξη, ο 22χρονος Έλληνας τενίστας αναμένεται να βελτιώνει ξανά το career high του, μπαίνοντας στο Top 125 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.131 που βρίσκεται σήμερα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots