ATP
Εκτός ημιτελικών Τσιτσιπάς και Bergevi

 
Εκτός ημιτελικών Τσιτσιπάς και Bergevi
tn team Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 - 15:54

O Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Filip Bergevi έμειναν εκτός ημιτελικών στο Challenger του Σέκεσφεχερβαρ στην Ουγγαρία, ολοκληρώνοντας και το νικηφόρο τους σερί.

Μετά από έναν πολύ κλειστό αγώνα, οι Τσιτσιπάς και Bergevi ηττήθηκαν από τον Γάλλο Manuel Guinard και τον Κροάτη Nino Serdarusic με 7-5, 7-6 (1), με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός ημιτελικών στο Kiskut Open, στο Σέκεσφεχερβαρ της Ουγγαρίας.

Ο Πέτρος και ο Σουηδός συμπαίκτης του ήταν πολύ κοντά και στα δυο σετ, δεν μπόρεσαν όμως να φτάσουν στην 6η διαδοχική τους νίκη.

Οι πρωταθλητές του Challenger της Αττάλειας, κατάφεραν να επιστρέψουν από το 0-4 στο 1ο σετ και να ισοφαρίσουν σε 4-4, το έχασαν όμως τελικά στο 12ο game, χάρη σε νέο break που έκαναν οι Guinard και Serdarusic.

Και στο 2ο σετ έγινε κάτι αντίστοιχο, αφού Guinard και Serdarusic προηγήθηκαν με 3-0 και οι Τσιτσιπάς και Bergevi ισορρόπησαν τα πράγματα, ξανά όμως έχασαν το σετ στο τέλος στις λεπτομέρειες, στο tie-break συγκεκριμένα, όπου το γαλλοκροατικό δίδυμο έχασε μόλις έναν πόντο.

Στα ημιτελικά του Kiskut Open, οι Guinard και Serdarusic θα αντιμετωπίσουν τους Τούρκους Sarp Agabigun και Ergi Kirkin, που απέκλεισαν το Νο.1 ζευγάρι του ταμπλό, τυος Aisam-ul-Haq Qureshi και Ramkumar Ramanathan, με 7-6 (4), 6-3.

Για τους Τσιτσιπά και Bergevi αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από 5 διαδοχικά κερδισμένα παιχνίδια, καθώς θυμίζουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο Challenger της ακαδημίας Megasaray στην Αττάλεια.

Από την επόμενη εβδομάδα ο Πέτρος θα είναι πλέον ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών, αφού θα μπει για πρώτη φορά στο Top 125 της ΑΤΡ, τη στιγμή που ο αδερφός του Στέφανος αναμένεται να χάσει περισσότερες από 30 θέσεις και να υποχωρήσει εκτός του Top 150.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots