ATP
Βαδίζει προς την υπεράσπιση ο Alcaraz (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 - 0:12

Συνεχίζει να βαδίζει προς την υπεράσπιση του τίτλου του στο Μαϊάμι ο Carlos Alcaraz, ο οποίος επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Dusan Lajovic και εξασφάλισε την είσοδό του στους "16" καλύτερους.

Ο 19χρονος Ισπανός, ο οποίος εκτός από την υπεράσπιση του τίτλου του διεκδικεί και την παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, επιβλήθηκε του Lajovic με 6-0, 7-6 (5) στον δεύτερο αγώνα του στο τουρνουά.

Κυριάρχησε κατά κράτος για μια περίπου ώρα στο court o Alcaraz, ο οποίος κέρδισε τα 9 από τα 10 πρώτα games της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 6-0, 3-1. Έφτασε να προηγείται μέχρι και με 5-3 στο 2ο σετ ο Ισπανός, ο Lajovic όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και κατάφερε να κάνει το break back στο 10ο game και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Το 2ο σετ μετρατράπηκε σε μεγάλο ντέρμπι και τελικά ο Alcaraz απέφυγε τις μεγαλύτερες περιπέτειες, καταφέρνοντας να το κλείσει στο tie-break. Και εκεί πάντως κινδύνεψε, αφού απώλεσε ένα προβάδισμα με 6-2 και βρέθηκε να είναι μπροστά με 6-5 στο σερβίς του Σέρβου. Έκανε όμως το mini-break στο 4ο match point και "σφράγισε" τη νίκη σε 1 ώρα και 31 λεπτά παιχνιδιού, πριν τα πράγματα γίνουν πιο επικίνδυνα.

Στον 4ο γύρο του Miami Open, o περσινός πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τον Tommy Paul, που κέρδισε νωρίτερα τον Alejandro Davidovich Fokina, με 6-3, 7-5.

Ο Taylor Fritz παράλληλα, άφησε εκτός τον Denis Shapovalov κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι, για να φτάσει στη νίκη με 6-4, 6-4. Επόμενος αντίπαλος για τον Fritz θα είναι ο Holger Rune, που νωρίτερα είχε αποκλείσει επίσης στα 2 σετ τον Diego Schwartzman.

Τέλος, ο Andrey Rublev έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και επιβλήθηκε του Miomir Kecmanovic με 6-1, 6-2, ενώ ο Emil Ruusuvuori απέκλεισε τον Taro Daniel με 6-3, 7-6 (3).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots