ATP
Τσιτσιπάς: "Η ΑΤΡ πρέπει να αναθεωρήσει τους κανονισμούς της" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Η ΑΤΡ πρέπει να αναθεωρήσει τους κανονισμούς της" (vid)
tn team Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023 - 13:28

O Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε εκτενώς για τους κανονισμούς της ΑΤΡ που τον υποχρέωσαν να αγωνιστεί στο Indian Wells παρότι δεν είχε ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του στον ώμο.

Όπως είχε πει στις πρώτες δηλώσεις που έκανε από το Μαϊάμι πριν από λίγες ημέρες, ο Τσιτσιπάς αναγκάστηκε να παίξει στο Indian Wells ενώ δεν είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό του, αφού η συμμετοχή στα 1000άρια τουρνουά είναι υποχρεωτική από την ΑΤΡ. Ο Prakash Amritraj του ζήτησε να μιλήσει περισσότερο γι' αυτό, στο στούντιο του Tennis Channel.

"Υπάρχει αυτός ο κανονισμός της ΑΤΡ που λέει ότι αν δεν παίξεις σε κάποιο Masters 1000 τουρνουά θα έχεις κάποιες ποινές. Όπως ότι θα χάσεις τους βαθμούς από το καλύτερο 1000άρι που έκανες την προηγούμενη σεζόν και δεν θα μπορείς να προσθέσεις βαθμούς σ' αυτό. Είναι πολύ άσχημο αν το σκεφτείτε. Δεν μπορούσα να αποσύρω τη συμμετοχή μου, έπρεπε να παίξω για να μην έχω ποινή και επιπλέον πρόστιμο, κάτι που σίγουρα είναι απογοητευτικό, μαζί με έναν τραυματισμό", είπε ο Τσιτσιπάς.

"Υπάρχουν βέβαια και άλλοι λόγοι που πήρα την απόφαση να αγωνιστώ. Σ' αυτούς ήταν και ο κόσμος στο Indian Wells που τον λατρεύω, η ενέργεια εκεί είναι εκπληκτική. Αλλά ας το βάλουμε στην άκρη αυτό. Η ΑΤΡ σίγουρα πρέπει να αναθεωρήσει αυτούς τους κανονισμούς, να συζητήσει με τους παίκτες και να προτείνει κάτι πιο λογικό. Προφανώς δεν πιστεύω ότι θέλει να παίζουν οι παίκτες όταν είναι τραυματίες", πρόσθεσε ο 24χρονος Έλληνας τενίστας.

Για τον αγώνα του με τον Cristian Garin, o Στεφ είπε: "Προσπάθησα να μείνω εκεί όσο περισσότερο μπορούσα. Δεν ήταν εύκολο, οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές εδώ σε σχέση με το Indian Wells και δεν είχα πολλούς αγώνες στα πόδια μου, οπότε αυτή ήταν μια δυσκολία για μένα. Ο τραυματισμός στον ώμο με κράτησε λίγο πίσω, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που βγήκα εκεί έξω σήμερα και μπόρεσα να δείξω κάτι διαφορετικό. Ήμουν επιτέλους σε θέση να βγάλω μερικά καλά backhand, το σερβίς μου ήταν αρκετά ακριβές σήμερα και μου έδωσε τη δυνατότητα να τελειώσω αρκετούς πόντους. Είμαι ευχαριστημένος με το πως κύλησε το ματς, παρόλο που ιδανικά ήθελα να παίξω γρηγορότερα και συντομότερα ράλι."

Για το αν βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από το Indian Wells: "Είμαι σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι ήμουν στο Indian Wells και είμαι χαρούμενος που νιώθω λιγότερο πόνο. Φαίνεται πως κινούμαι προς τη σωστή κατεύθυνση, έχω εμπιστοσύνη στη διαδικασία και κάνω το καλύτερο που μπορώ για να επανέλθω ξανά στο 100% μου."

Για τις συνθήκες του συγκεκριμένου αγώνα και το πως κατάφερε να φτάσει στη νίκη: "Σήμερα ήταν ένα καλό παράδειγμα για το πως μπορώ να βρω λύσεις σε δύσκολες καταστάσεις. Δεν ήμουν στο 100% μου αγωνιστικά, αλλά κάποιες φορές πρέπει να πάρεις τη νίκη και αυτό ήθελα να κάνω σήμερα. Δεν προσπαθούσα να βγάλω κάτι πολύ όμορφο ή κάτι αψεγάδιαστο, απλά κρατήθηκα εκεί έξω, πάλευα, έδωσα και την ψυχή μου στο court, προσπάθησα να βρω διαφορετικές μικρές λύσεις που θα δούλευαν για μένα. Στο τελευταίο σετ σέρβιρε στο 4-4 και ήξερα πως ήταν πολύ σημαντικό να μείνω στο game, βρήκα κάποιες καλές επιστροφές και τελικά πήρα το break που με βοήθησε να τελειώσω το ματς."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots