ATP
Μπήκε ημιτελικά ο Medvedev (vids)

 
Μπήκε ημιτελικά ο Medvedev (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 - 22:21

Δεν αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα από τη μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, Christopher Eubanks, o Daniil Medvedev, που κέρδισε τον Αμερικανό με 2-0 σετ και μπήκε στα ημιτελικά του Miami Open.

O Medvedev "καθάρισε" μέσα σε 89 λεπτά την αναμέτρησή του με τον Eubanks, τον οποίο κέρδισε με 6-3, 7-5, για να πάρει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Miami Open.

Ο 27χρονος Ρώσος, ο οποίος έφτασε τις 22 νίκες στα 23 τελευταία παιχνίδια του στο tour, πέτυχε 9 άσσους και έσβησε τα 5 από τα 6 break points που αντιμετώπισε σήμερα.

Τα πρώτα 5 break points του Eubanks, που τα έσβησε όλα ο Medvedev, ήταν αρκετά κρίσιμα για την εξέλιξη του 1ου σετ, αφού ο Ρώσος απέφυγε το break και ισοφάρισε σε εκείνο το σημείο σε 2-2.

Λίγο αργότερα ο Medvedev αξιοποίησε την πρώτη του ευκαιρία για break, για να προηγηθεί με 4-3, ενώ με το δεύτερο break point του έκανε άλλο ένα break, για να κλείσει το σετ στο 6-3.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Medvedev έκανε το 3 στα 3 στα break points, για να κάνει το break και στο 2ο σετ και να πάρει ένα καθαρό προβάδισμα με 6-3, 4-2. Δεν κράτησε το απόλυτο στο σερβίς του όμως ο Ρώσος, αφού ο Eubanks έκανε το πρώτο του break στο ματς στο επόμενο game και μείωσε σε 4-3.

Τελικά, ο Medvedev έκανε το αποφασιστικό break στο 12ο game, όπου είχε 3 match points συνολικά μέχρι να "σπάσει" τον Αμερικανό και να κάνει το τελικό 7-5 στο 2ο σετ, έπειτα από 1 ώρα και 29 λεπτά αγώνα στο Hard Rock Stadium.

Ο Medvedev συνεχίζει την πολύ καλή σεζόν του και είναι το μεγάλο φαβορί για να μπει στον τελικό του Μαϊάμι, περιμένοντας τον αγώνα του Francisco Cerundolo με τον Karen Khachanov, για να μάθει τον αντίπαλό του.

Ο Eubanks είχε δυο εκπληκτικές εβδομάδες στο Μαϊάμι, αφού κατάφερε από τα προκριματικά της διοργάνωσης να φτάσει στην τελική 8άδα, στον πρώτο του προημιτελικό σε ένα Masters.

Την ερχόμενη Δευτέρα ο 26χρονος Αμερικανός θα πραγματοποιήσει την πρώτη του είσοδο στο Top 100, κερδίζοντας 34 θέσεις και σκαρφαλώνοντας στο Νο.85 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots