ATP
Ασταμάτητος Alcaraz στα ημιτελικά (vid)

 
Ασταμάτητος Alcaraz στα ημιτελικά (vid)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 - 10:28

Ο Carlos Alcaraz δεν αντιμετώπισε προβλήματα ούτε απέναντι στον Taylor Fritz, για να προκριθεί στα ημιτελικά του Miami Open.

Ένα ακόμα βήμα προς τον 2ο διαδοχικό τίτλο του στο Μαϊάμι και στο "Sunshine Double" έκανε ο Carlos Alcaraz, ο οποίος επιβλήθηκε του Taylor Fritz με 6-4, 6-2 σε 78 λεπτά, για να πάρει μια εντυπωσιακή πρόκριση για τα ημιτελικά του Miami Open.

Ο 19χρονος Ισπανός, ο οποίος διεκδικεί τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του σε Masters και την παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, έσβησε και τα 2 break points που αντιμετώπισε στο ματς, ενώ "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του Αμερικανού, μια στο 1ο και δυο στο 2ο σετ, για να φτάσει σ' αυτή την άνετη νίκη.

Ήταν η 10η διαδοχική νίκη του στο tour και η 18η σε 19 αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν, που είναι πολύ εντυπωσιακή, ειδικά αν αναλογιστούμε το γεγονός πως επέστρεψε στη δράση τον περασμένο Φεβρουάριο, έπειτα από δυο συνεχόμενους τραυματισμούς που πέρασε, σε κοιλιακούς και γόνατο.

Στα ημιτελικά του Μαϊάμι, ο Alcaraz θα αντιμετωπίσει τον Jannik Sinner, τον οποίο αντιμετώπισε και στα ημιτελικά του Indian Wells πριν δυο εβδομάδες, κερδίζοντάς τον με 7-6 (4), 6-3. Συνολικά έχει παίξει 5 φορές με τον Ιταλό για το ATP Tour και τον έχει κερδίσει τις 3 από αυτές (3-2).

Στον άλλον ημιτελικό θυμίζουμε πως θα αναμετρηθούν οι Daniil Medvedev, o oποίος μετράει 22 νίκες στις 23 τελευταίες αναμετρήσεις του και ήταν φιναλίστ στο Indian Wells, με τον Karen Khachanov, που ήταν ημιφιναλίστ στα δυο τελευταία Slams, σε US Open και Australian Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots