ATP
Back-to-back Masters τελικοί για τον Medvedev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 - 22:53

Ο Daniil Medvedev κέρδισε το ρώσικο ντέρμπι με τον Karen Khachanov με 2-1 σετ και προκρίθηκε στον δεύτερο συνεχόμενο τελικό σε Masters διοργάνωση.

Ο Daniil Medvedev χρειάστηκε 3ο σετ, αλλά έκαμψε την αντίσταση του Karen Khachanov με 7-6 (5), 3-6, 6-3 και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Miami Open.

Αυτή ήταν η 4η νίκη του Medvedev σε 5 συναντήσεις με τον Khachanov (4-1), ενώ ο 27χρονος Ρώσος έφτασε τις 23 νίκες στις 24 τελευταίες αναμετρήσεις του στο tour.

Το σημερινό παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τον Medvedev να χάνει την ευκαιρία να κλείσει το 1ο σετ στο 9ο game, όταν ήταν μπροστά με 5-3 και είχε ένα set point στο σερβίς του. Ο Khachanov το έσβησε και κατάφερε να κάνει το break back και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Ο Medvedev τελικά πήρε αυτό το πολύ κλειστό σετ στο tie-break, όπου πήρε από νωρίς το προβάδισμα με 4-2 και δεν το έχασε ποτέ, φτάνοντας σε διπλό set point στο 6-4 και αξιοποιώντας το 2ο set point του στo tie-break και 3ο συνολικά, για να κάνει το 7-5.

Ο Khachanov απάντησε με ένα γρήγορο break στο 2ο σετ, στο οποίο κέρδισε τους 12 από τους 15 πρώτους πόντους και προηγήθηκε με 3-0. Αφού έσβησε το μοναδικό break point που αντιμετώπισε στο σετ, ο 26χρονος έκανε το 4-1, ενώ με love service game ολοκλήρωσε το σετ στο 9ο game.

Ο Medvedev χρειάστηκε να σβήσει ένα break point για να κρατήσει το σερβίς του στο εναρκτήριο game του 3ου σετ. Αργότερα έκανε το μοναδικό break του σετ και "ξέφυγε" με 3-1, για να υπερασπιστεί το σερβίς του έως το τέλος και να ολοκληρώσει το ματς με love service game στο 9ο game για το 6-3, έπειτα από 2 ώρες και 17 λεπτά παιχνιδιού.

Μετά τον τελικό του Indian Wells, o Medvedev προκρίθηκε στον 2ο συνεχόμενο τελικό του σε ένα Masters, ενώ αυτός θα είναι ο 5ος συνεχόμενος τελικός του στο tour, αφού θυμίζουμε πριν πάει στην Αμερική είχε κατακτήσει 3 διαδοχικούς τίτλους, σε Ρότερνταμ, Ντόχα και Ντουμπάι.

Συνολικά αυτός θα είναι ο 32ος τελικός στην καριέρα του και θα διεκδικήσει τον 19ο τίτλο του (18-13 σε τελικούς). Ο αντίπαλός του θα προκύψει από τον άλλον ημιτελικό, όπου ο Carlos Alcaraz, ο μοναδικός παίκτης που τον έχει κερδίσει μετά την Αυστραλία, θα αντιμετωπίσει τον Jannik Sinner.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots