ATP
Κέρδισε το πρώτο του ματς στο Oeiras o Πέτρος Τσιτσιπάς

 
Κέρδισε το πρώτο του ματς στο Oeiras o Πέτρος Τσιτσιπάς
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 - 16:05

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στα προημιτελικά του Challenger του Oeiras στα διπλά, μαζί με τον Ολλανδό Sander Arends.

Ο Τσιτσιπάς και ο Arends επικράτησαν των Vijay-Sundar Prashanth και Artem Sitak με 6-4, 3-6, 10-6, για να μπουν στα προημιτελικά του Open de Oeiras, στο Oeiras της Πορτογαλίας.

Στο 1ο σετ ο 22χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.131 στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών και Νο.1 στην Ελλάδα, με τον 31χρονο Ολλανδό συμπαίκτη του, πήραν από νωρίς ένα προβάδισμα με 2-0 και δεν έχασαν καμιά φορά τα σερβίς τους, για να το κατακτήσουν στο 10ο game.

Και στο 2ο σετ έκαναν πρώτοι το break για το 1-0, όμως οι αντίπαλοί τους ανταποκρίθηκαν κερδίζοντας τα 5 από τα 6 επόμενα games, για να πάρουν τελικά το σετ με 6-3.

Στο match tie-break Τσιτσιπάς και Arends προηγήθηκαν με 5-1 και απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο, για να ολοκληρώσουν τον θρίαμβό τους στο 10-6, έπειτα από 1 ώρα και 43 λεπτά παιχνιδιού.

Στα προημιτελικά του χωμάτινου Challenger της Πορτογαλίας, οι Τσιτσιπάς και Arends θα αναμετρηθούν με τους Πολωνούς Karol Drzewiecki και Szymon Walkow, που έβγαλαν εκτός το Νο.2 ζευγάρι του ταμπλό, τους Ινδούς Sriram Balaji και Jeevan Nedunchezhiyan, με 7-5, 3-6, 10-7.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots