ATP
Κι επίσημα εκτός Μαδρίτης ο Rafa (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 - 12:57

Ο Rafael Nadal απέσυρε και επίσημα τη συμμετοχή του από το Masters της Μαδρίτης, εντείνοντας τις ανησυχίες ενόψει και του Roland Garros.

Μέσω βίντεο ο 36χρονος Ισπανός ανακοίνωσε στα social media πως δεν θα αγωνιστεί στο Madrid Open την επόμενη εβδομάδα, παρατείνοντας έτσι την απουσία του από το tour.

Θυμίζουμε πως ο Nadal είχε τραυματισμό στον λαγονοψοΐτη μυ του αριστερού του ποδιού στην Αυστραλία τον Ιανουάριο και παρότι οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 6-8 εβδομάδες απουσίας, τελικά ο τραυματισμός αποδείχτηκε πιο σοβαρός.

"Δεν έχω ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό και δεν μπορώ να κάνω την απαραίτητη δουλειά για να μπορέσω να αγωνιστώ. Έκανα προπονήσεις, όμως πριν λίγες ημέρες αποφασίσαμε να αλλάξουμε λίγο πορεία, να κάνουμε μια διαφορετική θεραπεία και να δούμε αν θα βελτιωθούν τα πράγματα για να προχωρήσουμε. Δεν μπορώ να δώσω χρονικό πλαίσιο, δεν το γνωρίζω", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Nadal, με τις ανησυχίες πια πως θα χάσει ολόκληρη τη χωμάτινη σεζόν να είναι εντελώς ρεαλιστικές.

Ακόμα και αν ο Rafa προλάβει να παίξει στο τουρνουά της Ρώμης που ακολουθεί, κάτι που παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο μετά και τα τελευταία νέα, θα είναι το μοναδικό τουρνουά πριν από το Roland Garros και δύσκολα ο Ισπανός θα έχει μια καλή προετοιμασία για τον μεγάλο στόχο του στη χρονιά, που δεν είναι άλλος από το παρισινό Grand Slam.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots