ATP
2η νίκη στη Μαδρίτη για τον Medvedev (vids)

 
2η νίκη στη Μαδρίτη για τον Medvedev (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 - 13:36

O Daniil Medvedev πέτυχε μόλις τη 2η νίκη του στη Μαδρίτη στην 4η παρουσία του στο τουρνουά και προκρίθηκε στους "32" καλύτερους. Εκεί θα συναντήσει τον Alexander Shevchenko, που απέκλεισε σε 45 λεπτά τον Jiri Lehecka!

Σε ένα τουρνουά που δεν έχει καθόλου καλή παράδοση, ο Daniil Medvedev έκανε καλό ξεκίνημα, κερδίζοντας τον Andrea Vavassori με 6-4, 6-3 σε 82 λεπτά.

Θυμίζουμε πως ο Vavassori είχε αποκλείσει στον 1ο γύρο της Μαδρίτης τον Andy Murray και συνολικά πέτυχε 3 νίκες στο Caja Magica, αφού είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά.

Σήμερα όμως δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του απέναντι στον Medvedev, που μέχρι στιγμής παίζει καλό τένις και στις χωμάτινες επιφάνειες. Ο 27χρονος Ρώσος, Νο.2 στο ταμπλό, έσβησε 2 break points στο ξεκίνημα του αγώνα, στο 15-40 του 1ου game, καθώς και άλλο ένα στο 4-4, 30-40. Μετά απ' αυτό, αξιοποίησε το πρώτο δικό του break point, για να πάρει το 1ο σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν καλύτερα για τον Medvedev, που δεν απειλήθηκε σε κανένα service game του. Στο 4ο game είχε διπλή ευκαιρία αλλά δεν έκανε το break, στο 1-2, 15-40, ενώ τελικά το break ήρθε στο 8ο game, όπου "ξέφυγε" με 5-3 και στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχώς για το 6-3.

Για 2η φορά προκριθηκε στον 3ο γύρο της Μαδρίτης ο Medvedev, ο οποίος έχει 2 νίκες και 3 ήττες συνολικά στην καριέρα του σ' αυτό το τουρνουά. Τη Δευτέρα θα αντιμετωπίσει έναν ακόμα qualifier και συμπατριώτη του, Alexander Shevchenko, που έκανε ένα πολύ εντυπωσιακό παιχνίδι και συνέτριψε μέσα σε 45 λεπτά τον Jiri Lehecka, με 6-1, 6-1!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots