ATP
Ούτε στη Ρώμη ο Rafa

 
Ούτε στη Ρώμη ο Rafa
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 - 18:21

Τα άσχημα νέα συνεχίζονται να έρχονται από το στρατόπεδο του Rafael Nadal, που ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ούτε στη Ρώμη.

Ο κίνδυνος να χάσει όλη τη σεζόν στο χώμα είναι πλέον παραπάνω από ορατός για τον Rafael Nadal, που ενημέρωσε πριν από λίγο με δημοσίευσή του στα social media πως δεν θα αγωνιστεί ούτε στη Ρώμη, τις δυο επόμενες εβδομάδες.

"Με λύπη ανακοινώνω πως δεν θα είμαι σε θέση να βρίσκομαι στη Ρώμη. Όλοι γνωρίζετε πόσο οδυνηρό είναι αυτό για μένα, να χάσω ακόμα ένα από τα τουρνουά που έχουν σημαδέψει την καριέρα μου αλλά και την προσωπική μου ζωή, για όλη την αγάπη και την στήριξη που έχω λάβει από τους Ιταλούς τιφόζι", έγραψε ο Nadal στη δημοσίευσή του.

"Παρότι είχα μια βελτίωση τις τελευταίες μέρες, πάνε πολλοί μήνες που δεν έχω προπονηθεί στο υψηλότερο επίπεδο και η διαδικασία της αναπροσαρμογής έχει τους χρόνους της. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να αποδεχτώ αυτούς τους χρόνους και να συνεχίσω να εργάζομαι. Μια αγκαλιά σε όλους", συμπλήρωσε στο μήνυμά του ο Ισπανός.

Θυμίζουμε πως ο Nadal είχε τραυματισμό στον λαγονοψοΐτη μυ του αριστερού του ποδιού στην Αυστραλία τον Ιανουάριο και παρότι οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 6-8 εβδομάδες απουσίας, τελικά ο τραυματισμός αποδείχτηκε πιο σοβαρός.

Αναμένεται τις επόμενες μέρες να συμπληρώσει 4 μήνες απουσίας από την αγωνιστική δράση, με τον κίνδυνο να μην αγωνιστεί ούτε στο Roland Garros να είναι πολύ μεγάλος.

Ακόμα όμως και αν ειναι σε θέση να αγωνιστεί ξανά, δεν είναι γνωστό αν ο Rafa θα επιλέξει να το κάνει, να παίξει δηλαδή σε ένα τόσο απαιτητικό τουρνουά με best-of-five αγώνες, ενώ θα έχει ελάχιστες προπονήσεις και κανέναν αγώνα στα πόδια του από τον Ιανουάριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots