ATP
Φιναλίστ ο Τσιτσιπάς στο Challenger του Francavilla

 
Φιναλίστ ο Τσιτσιπάς στο Challenger του Francavilla
tn team Κυριακή, 14 Μαϊος 2023 - 18:44

O Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Sander Arends έχασαν στις λεπτομέρειες τον τίτλο στο Internazionali di Tennis d'Abruzzo.

Στον τελικό του ιταλικού Challenger, που φιλοξενείται στο Francavilla al Mare, οι Τσιτσιπάς και Arends "λύγισαν" στο match tie-break από τους κορυφαίους του ταμπλό, Nicolas Barrientos και Ariel Behar, με 7-6 (1), 3-6, 10-6.

Ένα μεγάλο μέρος του τελικού χάθηκε στο 1ο σετ για το ελληνοολλανδικό δίδυμο, που είχε προηγηθεί με break το 2-0 και στο 4-2, αλλά δεν μπόρεσε να "πατήσει" πάνω σ' αυτό το προβάδισμα, με τους Barrientos και Behar να κάνουν το break back, ισοφαρίζοντας σε 4-4. Στο tie-break οι Λατινοαμερικάνοι έχασαν μόνο έναν πόντο και ολοκλήρωσαν την ανατροπή.

Παρόλα αυτά οι Τσιτσιπάς και Arends συνέχισαν να βάζουν δύσκολα στους αντίπαλούς τους και προηγήθηκαν εκ νέου με break στο ξεκίνημα του 2ου σετ, για να φτάσουν στο 4-1. Αφού επέστρεψαν από το 0-30 στο 7ο game και από το 0-15 στο 9ο, οι δυο παίκτες υπερασπίστηκαν τα σερβίς τους έως το τέλος του σετ και το κατέκτησαν με 6-3.

Στο match tie-break ωστόσο οι Barrientos και Behar ήταν καλύτεροι, "ξέφυγαν" με 7-2 και με 9-5, αξιοποιώντας το δεύτερο championship point τους, για να κλείσουν τον τελικό μετά από 1 ώρα και 43 λεπτά αγώνα.

Μετά από δυο ημιτελικούς, ο Πέτρος επέστρεψε στους τελικούς Challenger διοργανώσεων αυτή την εβδομάδα, έστω και αν δεν πήρε στο τέλος τον τίτλο. Αυτός ήταν ο 5ος τελικός του σε Challenger (2-3), 2ος στη φετινή χρονιά, μετά τη νίκη του στο Challenger της Αττάλειας τον περασμένο Μάρτιο, μαζί με τον Filip Bergevi.

Σε μια εβδομάδα, όταν και θα ανανεωθεί η παγκόσμια κατάταξη (22/05), ο Πέτρος αναμένεται να βελτιώσει για μια ακόμα φορά το career high του, αφού θα κερδίσει τουλάχιστον 7 θέσεις και θα βρεθεί στο Νο.114 της παγκόσμιας κατάταξης (από το Νο.121), ίσως και στο Νο.113, αν δεν κερδίσει τον επόμενο αγώνα του στη Ρώμη ο Botic Van De Zandschulp.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots