ATP
Έκλεισε τον σκανδιναβικό ημιτελικό o Ruud (vids)

 
Casper Ruud
Casper Ruud © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 17 Μαϊος 2023 - 22:55

O Casper Ruud κέρδισε τον Francisco Cerundolo σε ένα κλειστό ματς και πήρε το εισιτήριο για τους "4" του Internazionali BNL d' Italia, όπου θα αντιμετωπίσει τον Holger Rune.

O Ruud δεν είχε εύκολο βράδυ απέναντι στον Cerundolo, στα κρίσιμα σημεία όμως ήταν καλύτερος και πήρε τη νίκη με 7-6 (5), 6-4, για να μπει στους "4" καλύτερους του Masters της Ρώμης.

Ο 24χρονος Νορβηγός, Νο.4 στην παγκόσμια κατάταξη, έπαιξε στον πρώτο του προημιτελικό σήμερα για φέτος σε μεγάλη διοργάνωση, καθώς δεν διανύει και την καλύτερη χρονιά. Αυτές τις δυο εβδομάδες όμως παίζει το καλύτερό του τένις και αξιοποίησε τον πρώτο του προημιτελικό, για να προκριθεί και στον πρώτο του ημιτελικό, 7ο συνολικά σε Masters διοργάνωση.

Στο 1ο σετ ο Ruud απώλεσε το προβάδισμα με 4-1 και αργότερα βρέθηκε πίσω με mini-break στο 2-3 του tie-break, αλλά ήταν πολύ σοβαρός στη συνέχεια και επικράτησε με 7-5.

Στο 2ο σετ ο Cerundolo ήταν εκείνος που έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Ruud κέρδισε τα 6 από τα 8 επόμενα games και "κλείδωσε" την πρόκριση, έπειτα από 2 ώρες και 5 λεπτά ενός σκληρού παιχνιδιού.

Στα ημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia, o Ruud θα αντιμετωπίσει τον Holger Rune, σε μια σκανδιναβική μάχη. Θυμίζουμε πως ο 20χρονος Δανός απέκλεισε νωρίτερα σήμερα τον περσινό πρωταθλητή και Νο.1 του κόσμου, Novak Djokovic. Αξίζει να σημειωθεί πως σε 4 αναμετρήσεις, ο Ruud δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τον Rune.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots