ATP
Nadal: Εκτός tour για τους επόμενους μήνες - τελευταία σεζόν το 2024!

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Roland Garros / FFT
tn team Πέμπτη, 18 Μαϊος 2023 - 17:09

Στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην ακαδημία του στη Μαγιόρκα, o Rafael Nadal αποκάλυψε πως δεν θα αγωνιστεί στο Roland Garros, αλλά ούτε και στα υπόλοιπα Grand Slams της χρονιάς, κάνοντας ένα διάλειμμα από το tour για τους επόμενους μήνες, προκειμένου να ξεκουράσει το σώμα του και να προετοιμαστεί για το 2024, που θα είναι η τελευταία σεζόν της καριέρας του!

Ο Nadal ανακοίνωσε και επίσημα πως δεν θα αγωνιστεί στο Παρίσι για το Roland Garros, για 1η φορά στην καριέρα του. Από το 2005, όταν και έκανε το ντεμπούτο του στο αγαπημένο του Grand Slam, ο Ισπανός δεν είχε απουσιάσει ποτέ από τη διοργάνωση, έχοντας το εξωπραγματικό ρεκόρ των 112 νικών σε 115 αγώνες (112-3) και των 14 τίτλων σε 18 παρουσίες (το 2016 δεν ηττήθηκε, αλλά αποσύρθηκε μετά από τον 3ο γύρο λόγω τραυματισμού).

"Ο τραυματισμός που είχα στην Αυστραλία δεν εξελίχθηκε όπως περιμέναμε. Δουλεύαμε ασταμάτητα όλο αυτόν τον καιρό για να θέσουμε νέους στόχους, αλλά χάσαμε το δρόμο μας. Το πιο σημαντικό ήταν το Roland Garros, το οποίο σήμερα είναι αδύνατο. Μετά από πολλά χρόνια που ήμουν εκεί, αυτή τη φορά δεν θα είμαι σε θέση να αγωνιστώ στο Roland Garros, ένα τουρνουά που σημαίνει πολλά για μένα, γι' αυτό και είναι πολύ δύσκολο. Αλλά είναι μια απόφαση που δεν πάρθηκε από εμένα, αλλά από το σώμα μου", εξήγησε ο Nadal.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η απουσία του από τα δυο επόμενα Grand Slams της σεζόν το Wimbledon και το US Open, μιας και επεσήμανε πως δεν σκοπεύει να επιστρέψει στη δράση τους επόμενους μήνες, κάνοντας ένα διάλειμμα από το tour. Θυμίζουμε πως ο τελευταίος του αγώνας ήταν στην Αυστραλία για το Australian Open, όπου αποκλείστηκε από τον Mackenzie McDonald σε ένα ματς που έκλεισε με τραυματισμό και στη συνέχεια διαγνώστηκε με θλάση στον λαγονοψοΐτη μυ του αριστερού του ποδιού.

"Μετά από προσπάθεια για να αναρρώσω τους τελευταίους μήνες, δεν ήταν εφικτό. Εφόσον φτάσαμε σ' αυτό το σημείο και ακόμα δεν είμαι έτοιμος για να αγωνιστώ στο επίπεδο που πρέπει, αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα από την καριέρα μου. Θα προσπαθήσω να επαναφέρω το σώμα μου σε καλή κατάσταση τους επόμενους μήνες, αλλά δεν θα θέσω ημερομηνία. Η πρόθεσή μου είναι να νιώσω ξανά σωματικά και πνευματικά έτοιμος, όταν αυτό συμβεί, θα αγωνιστώ ξανά", είπε χαρακτηριστικά ο Nadal.

Δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να επιστρέψει αυτή τη σεζόν, θέτοντας ως πιθανό στόχο τη συμμετοχή του στους τελικούς του Davis Cup το Νοέμβριο, εφόσον νιώσει έτοιμος και βεβαίως η Ισπανία προκριθεί στα νοκ άουτ. Επιπλέον, έκανε λόγο για το 2024, ως τελευταία σεζόν της καριέρας του, δίνοντας μια ακόμα τεράστια είδηση.

"Θα μπορούσε να είναι ένας στόχος να μπορέσω να αγωνιστώ στο Davis Cup στο τέλος της σεζόν, αν νιώσω ότι μπορώ και αν προκριθούμε, αλλά και αν ο captain θεωρεί πως είμαι σε καλή κατάσταση για να παίξω. Θέλω να απολαύσω την επόμενη χρονιά, την τελευταία της αθλητικής μου καριέρας. Γνωρίζω πως αν συνεχίσω να παίζω αυτή τη στιγμή, δεν θα είναι εφικτό να είμαι καλά την επόμενη χρονιά και θέλω να δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία να το απολαύσει."

Όσο για το πως σκοπεύει να κινηθεί το 2024, σε σχέση και με το πρόγραμμά του, ο Rafa εξήγησε πως ο στόχος είναι να μπορέσει να αποχαιρετήσει όλα τα αγαπημένα του τουρνουά: "Δεν ξέρω πότε θα επιστρέψω ξανά στο court για να προπονηθώ. Μπορεί να είναι σε 2 μήνες, ή σε 4-5 μήνες. Δεν ξέρω. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον και το πως θα νιώθω εγώ με τον εαυτό μου. Η επόμενη χρονιά θα είναι πιθανότατα η τελευταία μου και λέω πιθανότατα γιατί δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα. Η ιδέα πάντως είναι να μπορέσω να πω αντίο σε όλα τα σημαντικά τουρνουά της καριέρας μου, να το απολαύσω και να είμαι όσο πιο ανταγωνιστικός γίνεται. Κάτι που δεν είναι εφικτό να συμβεί αυτή τη σεζόν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots