ATP
Καλή προσπάθεια, αλλά εκτός προημιτελικών ο Πέτρος

 
Καλή προσπάθεια, αλλά εκτός προημιτελικών ο Πέτρος
tn team Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 - 14:54

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Ολλανδός συμπαίκτης του Bart Stevens απείλησαν το πολύ δυνατό δίδυμο των Βέλγων Sander Gille και Joran Vliegen, Νο.2 στο ταμπλό της Μαγιόρκας, όμως τελικά ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες και δεν μπόρεσαν να μπουν στα προημιτελικά της ΑΤΡ 250 διοργάνωσης.

Ο Τσιτσιπάς και ο Stevens προηγήθηκαν με σετ απέναντι στο 2ο καλύτερο ζευγάρι του ταμπλό της Μαγιόρκας και πάλεψαν ως το τέλος σε 2ο σετ και match tie-break, τελικά όμως ηττήθηκαν από τους Gille και Vliegen με 6-7 (5), 7-5, 10-7, μένοντας εκτός προημιτελικών στο Mallorca Championships.

Το 1ο σετ "έφυγε" χωρίς κανένα break και το ελληνοολλανδικό δίδυμο κατάφερε να το κερδίσει στο tie-break, όπου προηγήθηκε με 6-3 και τελικά επικράτησε με 7-5.

Και στο 2ο σετ πήγαιναν χέρι-χέρι οι δυο ομάδες, οι έμπειροι Βέλγοι ωστόσο "βρήκαν" ένα break σε πολύ κρίσιμο σημείο, για να κερδίσουν το σετ με 7-5.

Ξεκίνησαν με καλύτερη ψυχολογία το match tie-break, που επίσης ήταν αμφίρροπο, αλλά οι Gille και Vliegen πήραν τη διαφορά ενός mini-break προς το τέλος και τελικά επικράτησαν με 10-7, έπειτα από 1 ώρα και 43 λεπτά αγώνα.

Στα προημιτελικά του τουρνουά της Μαγιόρκας, οι δυο Βέλγοι θα αντιμετωπίσουν είτε τους Αυστραλούς Jason Kubler και Luke Saville, είτε τους Αμερικανούς Nathaniel Lammons και Jackson Withrow.

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο οποίος ανέβηκε σε νέο career high, στο Νο.108 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών σήμερα, απέδειξε για μια ακόμα φορά πως ανήκει σ' αυτό το επίπεδο, με την πολύ καλή προσπάθεια και την παραλίγο πρόκριση στα προημιτελικά εις βάρος μιας δυνατής ομάδας.

Θυμίζουμε πως στο ταμπλό της Μαγιόρκας βρίσκεται και ο αδερφός του, Στέφανος Τσιτσιπάς, που παίζει μαζί με τον Feliciano Lopez, στο τελευταίο τουρνουά της καριέρας του Ισπανού. Οι δυο τους θα αντιμετωπίσουν αργότερα σήμερα, γύρω στις 18:00 ώρα Ελλάδας, τους κορυφαίους του ταμπλό, Santiago Gonzalez και Edouard Roger-Vasselin.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots