ATP
Πρωταθλητής στο Kitzbuhel o Baez (vid)

 
Πρωταθλητής στο Kitzbuhel o Baez (vid)
© Alex Scheuber/Generali Open
tn team Σάββατο, 05 Αυγούστου 2023 - 18:57

O Sebastian Baez κέρδισε τον Dominic Thiem στον τελικό του Generali Open Kitzbuhel και κατέκτησε τον 2ο τίτλο του για φέτος.

Ο Baez ήταν ο καλύτερος παίκτης στον τελικό του Generali Open Kitzbuhel και επιβλήθηκε του τοπικού ήρωα Thiem με 6-3, 6-1, για να αναδειχθεί πρωταθλητής στο τουρνουά της Αυστρίας.

Ο 22χρονος Αργεντινός, Νο.72 στην παγκόσμια κατάταξη, προηγήθηκε από νωρίς με 4-1 στο 1ο σετ, με τον Thiem να παλεύει να κρατηθεί σε αυτό, αλλά να μην μπορεί να βρει λύσεις στο αντίπαλο σερβίς.

Έτσι, ο Baez έφτασε χωρίς να κινδυνέψει στην κατάκτησή του στο 9ο game, ενώ στο 2ο σετ "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του Thiem, για να φτάσει ακόμα πιο εμφατικά στην κατάκτησή του και να ολοκληρώσει το ματς σε 80 λεπτά ακριβώς.

"Ξέρω πως όλοι ήθελαν τον Domi να κερδίσει εδώ, οπότε ζητώ συγγνώμη. Είμαι χαρούμενος που κέρδισα, με όλη την εβδομάδα μου. Όλος ο κόσμος εδώ, το κοινό, με έκαναν να νιώσω πολύ άνετα αυτή την εβδομάδα. Ο καιρός δεν ήταν ο καλύτερος, όμως πέρασα πολύ καλά, απόλαυσα την κάθε μέρα", είπε στις δηλώσεις που έκανε εντός του court o Baez.

Ήταν ο 3ος τίτλος στην καριέρα του Αργεντινού, που είχε κερδίσει άλλα δυο 250άρια τουρνουά στο χώμα, στο Εστορίλ το 2022 και στην Κόρδοβα της Αργεντινής τον περασμένο Φεβρουάριο. Συνολικά έχει παίξει σε 5 τελικούς (3-2), όλους στο χώμα και όλους σε 250άρια.

Για τον Thiem αυτός ήταν ο 1ος τελικός από το Νοέμβριο του 2020 και γι' αυτό είχε μεγάλη συναισθηματική αξία που έγινε στην πατρίδα του. Ο 29χρονος Αυστριακός, ο οποίος δυσκολεύεται πάρα πολύ να γίνει ο παίκτης που ήταν, είχε σώσει 5 match points χθες, πριν τελικά κερδίσει τον Laslo Djere, έπειτα από μια επική μονομαχία 3,5 ωρών.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots