ATP
Πέρασε το τεστ του Lehecka o Ruud (vid)

 
Πέρασε το τεστ του Lehecka o Ruud (vid)
© MikeLawrence/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2023 - 8:53

Ο Casper Ruud ξεπέρασε το δύσκολο εμπόδιο του Jiri Lehecka στην πρεμιέρα του στο Τορόντο και πλησιάζει τις 200 νίκες καριέρας. Εκτός 2ου γύρου έμειναν ο Felix Auger-Aliassime, αλλά και ο πρωταθλητής της Ουάσινγκτον, Daniel Evans.

O περσινός φιναλίστ στο Masters του Καναδά, Casper Ruud, ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη φετινή διοργάνωση, κερδίζοντας το Νο.36 του κόσμο, Jiri Lehecka, με 7-6 (6), 6-4.

Το 1ο σετ ήταν πολύ αμφίρροπο, με τον Ruud να σβήνει νωρίς 3 break points, αλλά να χάνει και τη δική του ευκαιρία που είχε για break, η οποία ήταν συγχρόνως και set point το 5-6.

Στο tie-break o Νορβηγός ανέτρεψε το 0-4 και το 4-6, σώζοντας διαδοχικά set points του Τσέχου. Αφού κέρδισε τους 8 από τους 10 τελευταίους πόντους του σετ, ο Ruud πήρε το tie-break με 8-6.

Αυτό τον έβαλε σε θέση οδηγού και ο Νορβηγός το εκμεταλλεύτηκε, για να κάνει το μοναδικό break της αναμέτρησης στο 7ο game του 2ου σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-3. Με love service game έκανε το 6-4 σε 1 ώρα και 44 λεπτά, ενώ είχε χαμένα match points και στο σερβίς του Lehecka νωρίτερα.

Στον 3ο γύρο του National Bank Open o Ruud, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.3 του ταμπλό, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Alexander Zverev και Alejandro Davidovich Fokina.

Στο μεταξύ, εκτός από τον 1ο γύρο έμειναν οι Daniel Evans και Felix Auger-Aliassime. O Evans, πρωταθλητής την Κυριακή στο 500άρι της Ουάσινγκτον, ηττήθηκε από τον 21χρονο Καναδό Gabriel Diallo, με 7-6 (4), 7-5.

Ο Auger-Aliassime, No.10 στο ταμπλό, βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και ηττήθηκε και από τον qualifier Max Purcell με 6-4, 6-4, στην 4η διαδοχική ήττα του στο tour.

Τέλος, ο Ben Shelton επικράτησε του Bernabe Zapata Miralles και θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Carlos Alcaraz, στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση του Ισπανού μετά την κατάκτηση του Wimbledon.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots