ATP
O De Minaur απέκλεισε τον Medvedev! (vid)

 
O De Minaur απέκλεισε τον Medvedev! (vid)
© Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 - 23:58

Συνεχίζει τις σπουδαίες εμφανίσεις του ο Alex De Minaur, που έβγαλε εκτός Τορόντο τον Daniil Medvedev και προκρίθηκε για 1η φορά στα ημιτελικά ενός Masters.

Τη μεγαλύτερη πρόκριση της καριέρας του πανηγύρισε ο De Minaur, ο οποίος επιβλήθηκε του Medvedev με 7-6 (7), 7-5 στα προημιτελικά του National Bank Open στο Τορόντο.

Αυτή ήταν η 4η νίκη απέναντι σε Top 5 τενίστα για τον Αυστραλό, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και μετά την πορεία μέχρι τον τελικό του Los Cabos, προκρίθηκε και στον 1ο του ημιτελικό σε ένα 1000άρι.

Και στα δυο σετ κατάφερε να κάνει ανατροπές ο De Minaur, ο οποίος έχανε με 2-5 στο 1ο σετ, ενώ αργότερα ήταν πίσω με 1-5 στο tie-break! Έκανε τη μεγάλη επιστροφή και έσωσε και 3 set points, για να κερδίσει τελικά το tie-break με 9-7.

Αργότερα βρέθηκε 2 φορές πίσω με break στο 2ο σετ, στο 0-2 και στο 2-4, αλλά απάντησε γρήγορα και στα 2 break, για να κάνει ένα 3ο στο 12ο game και να πάρει το σετ με 7-5, κατ' επέκταση και τη μεγάλη νίκη.

Ο πρώτος ημιτελικός στο Masters του Καναδά είναι γνωστός και σίγουρα δεν είναι αυτός που θα περίμεναν οι περισσότεροι, αφού ο De Minaur θα αντιμετωπίσει τoν Alejandro Davidovich Fokina. O Ισπανός νωρίτερα είχε κερδίσει τον Mackenzie McDonald με 2-0 σετ.

Και για τους δυο θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για ακόμα μεγαλύτερο breakthrough, με τον De Minaur να παίζει γενικά στον μεγαλύτερο ημιτελικό του και τον Davidovich Fokina να παίζει στον μεγαλύτερο σε hardcourt διοργάνωση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots