ATP
1ος ημιτελικός σε Masters μετά τον τραυματισμό ο Zverev (vid)

 
1ος ημιτελικός σε Masters μετά τον τραυματισμό ο Zverev (vid)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 19 Αυγούστου 2023 - 3:42

O Alexander Zverev προκρίθηκε στον πρώτο του ημιτελικό σε ένα Masters 1000 τουρνουά μετά από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε στον αστράγαλο, αποδεικνύοντας και στο Σινσινάτι πως έχει επανέλθει για τα καλά στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Zverev κέρδισε εύκολα τον Adrian Mannarino με 6-2, 6-3 και πήρε μέσα σε 72 λεπτά την πρόκριση για τους ημιτελικούς του Western & Southern Open στο Σινσινάτι.

Αυτός θα είναι ο 1ος ημιτελικός σε 1000άρι τουρνουά από τον Μάιο του 2022 για τον Zverev, που φυσικά τον Ιούνιο είχε παίξει και στα ημιτελικά του Roland Garros, όπου έκανε την πρώτη του μεγάλη πορεία ακριβώς 12 μήνες μετά τον τραυματισμό του.

Στο σημερινό ματς ο Zverev κυριάρχησε απόλυτα, κέρδισε τους 29 από τους 34 πόντους στα πρώτα του σερβίς, δεν απειλήθηκε με break point και "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του Γάλλου, για να φτάσει εύκολα και γρήγορα στην πρόκριση.

Αυτό είναι σίγουρα το καλύτερο hardcourt τουρνουά που κάνει στη χρονιά ο Zverev.

Ο Γερμανός θα περιμένει τον τελευταίο προημιτελικό, μεταξύ του Taylor Fritz και του Novak Djokovic, για να μάθει τον αντίπαλό του στα ημιτελικά αύριο. Αν είναι ο Djokovic, που είναι το μεγάλο φαβορί, θα είναι η 1η τους συνάντηση από το ATP Finals του 2021, όπου τον είχε κερδίσει στα ημιτελικά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots