ATP
Monfils: "Θέλω να παίζω μέχρι τα 40"

 
Monfils: "Θέλω να παίζω μέχρι τα 40"
© Dustin Satloff/USTA
tn team Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 - 13:13

Ο Gael Monfils εξέφρασε την επιθυμία του να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, που θα γίνουν στην Παρίσι, αλλά να συνεχίσει την καριέρα του και μετά απ' αυτούς, ώσπου να μεγαλώσει η κόρη του και να ταξιδεύει μαζί του.

"Ό,τι και αν συμβεί, θέλω να παίξω σίγουρα μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αλλά και αργότερα. Ο πραγματικός μου στόχος είναι να μπορώ να αγωνίζομαι ως τα 40", είπε ο Monfils σε μια συζήτηση που έκανε με τον Benoit Paire για το "All on the Table" του UTS, που θα βγει ολόκληρη την Τρίτη.

Την προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε τα 37 ο Γάλλος, ο οποίος αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες τις δυο τελευταίες σεζόν με τους τραυματισμούς, βρήκε όμως ξανά το τένις του και στα αμερικάνικα τουρνουά των τελευταίων εβδομάδων ήταν σε πολύ καλό επίπεδο.

Όπως εξήγησε, θα ήθελε να παίξει ως τα 40 ώστε μαζί του και με τη σύζυγό του, Elina Svitolina, να μπορεί να ταξιδεύει και η κόρη τους, Skai, η οποία θα γιορτάσει τον Οκτώβριο τα πρώτα της γενέθλια.

"Η ζωή μου έχει αλλάξει. Πρώτα απέκτησα μια κόρη. Και ύστερα, πάνω που ετοιμαζόμουν να επιστρέψω, είχα τον τραυματισμό στο πόδι. Αυτό με έκανε να ζήσω και πολύτιμες στιγμές, που δεν φανταζόμουν ότι θα ζούσα. Με έκανε να σκεφτώ και άλλα πράγματα που μπορώ να κάνω μετά το τένις. Όταν σταματάς όμως για μήνες όλα είναι δυσκολότερα και ψυχολογικά είναι πολύ δύσκολο. Νιώθω πως η κόρη μου ζει τις καλύτερες στιγμές της τώρα, οπότε θα είναι καλύτερα για μένα αν μπορεί να ταξιδέψει μαζί μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots