ATP
O Sinner "έσπασε την κατάρα" του Medvedev και σήκωσε τον τίτλο στο Πεκίνο! (vids)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © China Open/VCG
tn team Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023 - 16:59

O Jannik Sinner κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Daniil Medvedev και ολοκλήρωσε τη φανταστική του πρώτη εβδομάδα στο Πεκίνο με την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Sinner έκανε έναν εξαιρετικό τελικό και επικράτησε στις λεπτομέρειες του Medvedev με 7-6 (2), 7-6 (2), για να γίνει ο νέος πρωταθλητής του China Open στο Πεκίνο.

Ο Sinner ήταν λίγο καλύτερος από τον Medvedev σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ενώ ο ίδιος είχε 5 χαμένες ευκαιρίες για break, μόνο μια φορά απειλήθηκε το δικό του σερβίς. Κοινό χαρακτηριστικό και των δυο πάντως ήταν πως κατάφεραν να προστατεύσουν τα σερβίς τους, με τον Medvedev να σβήνει και τα 5 break points του Ιταλού.

Τελικά, αυτό που φαινόταν και μέσα στο παιχνίδι φάνηκε και στα tie-break, με τον Sinner να είναι καλύτερος από τον Medvedev και να τα κερδίζει και τα δυο με το εμφατικό 7-2, για να φτάσει στη νίκη σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες.

Μετά από 6 ήττες, αυτή ήταν η 1η φορά που ο Sinner κατόρθωσε να κερδίσει τον Medvedev.

Ο 22χρονος Ιταλός, ο οποίος από το Νο.7 θα σκαρφαλώσει στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης την επόμενη εβδομάδα και θα βελτιώσει το career high του, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Κίνα αυτή την εβδομάδα και κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο, χάρη σε ένα αψεγάδιαστο τουρνουά.

Αυτός ήταν ο 9ος τίτλος καριέρας για τον Sinner, που έχει το πολύ καλό ρεκόρ 9-3 σε τελικούς. Για φέτος ήταν ο 3ος τίτλος του, μετά από το Masters του Καναδά και το 250άρι του Μονπελιέ.

Με τη νίκη αυτή ο Sinner "αγκαλιάζει" πλέον και την πρόκριση στο ATP Finals και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρει το 4ο εισιτήριο, μετά από τους Novak Djokovic, Carlos Alcaraz και Medvedev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots