ATP
O Safiullin πέταξε έξω τον Alcaraz! (vids)

 
Roman Safiullin
Roman Safiullin © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 - 23:45

O Roman Safiullin υποχρέωσε τον Carlos Alcaraz σε πρόωρη έξοδο από το Masters του Παρισιού, καθώς τον κέρδισε με 2-0 σετ και απομάκρυνε πάρα πολύ τον στόχο του Year-end No.1.

Τα κακά -για τα δεδομένα του- αποτελέσματα συνεχίζονται για τον Carlos Alcaraz, που από την περιοδεία του στην Ασία δείχνει να μην μπορεί να βρει την τρομερή φόρμα που είχε το καλοκαίρι και η επιστροφή του στην Ευρώπη δεν διαφέρει μέχρι τώρα.

Στον πρώτο αγώνα που έδωσε για την ευρωπαϊκή indoor season και στην πρεμιέρα του στο Paris Masters, o 20χρονος Ισπανός ηττήθηκε από έναν εξαιρετικό Roman Safiullin με 6-3, 6-4, μένοντας έτσι εκτός 32άδας στο Bercy!

Ήταν μια ήττα σοκ για τον Alcaraz, παρότι ο Safiullin έχει δείξει τα διαπιστευτήριά του και πως είναι ικανός να απειλήσει τον οποιονδήποτε. Ο στόχος του Year-end No.1 απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τον Ισπανό, με τον Novak Djokovic να έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει μια διαφορά που πολύ δύσκολα θα του στερήσει τον 8ο τερματισμό στην κορυφή, με μια καλή πορεία στο Bercy.

Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού δεν προμήνυαν τη μεγάλη έκπληξη, με τον Alcaraz μάλιστα να κάνει και το πρώτο break του αγώνα, για το υπέρ του 2-1 στο 1ο σετ. Ο Ρώσος απάντησε άμεσα για το 2-2 και στο 8ο game "έσπασε" ξανά τον Ισπανό, για να εκμεταλλευτεί το break και να σερβίρει επιτυχώς για το 6-3 και την κατάκτηση του σετ στη συνέχεια.

Και στο 2ο σετ έκανε πρώτος το break o Alcaraz και πάλι δεν μπόρεσε να το αξιοποιήσει! Αυτή τη φορά προηγήθηκε με 3-1 ο Ισπανός, που έχασε το σερβίς του 2 φορές στη σειρά και βρέθηκε πίσω με 3-5, δείχνοντας ανήμπορος να αντιδράσει.

Το πάλεψε και έσβησε ένα match point στο 10ο game, o Safiullin όμως ήταν πολύ ψύχραιμος, δημιούργησε δεύτερη ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκε, για να ολοκληρώσει τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του.

Άλλη μια λαμπρή στιγμή στην εξαιρετική σεζόν του Safiullin, που πριν λίγες εβδομάδες στη Σαγκάη είχε κερδίσει τον Alexander Zverev, ενώ τον προηγούμενο μήνα έπαιξε και στον πρώτο του τελικό, στο Chengdu Open της Κίνας. Αυτό το καλοκαίρι είχε κάνει και την πρώτη μεγάλη πορεία σε ένα Slam, φτάνοντας έως τα προημιτελικά του Wimbledon.

O 26χρονος Ρώσος, Νο.45 στην παγκόσμια κατάταξη και Top 40 από την επόμενη εβδομάδα, θα αντιμετωπίσει στον 3ο γύρο του Παρισιού έναν εκ των Karen Khachanov και Laslo Djere.

Θυμίζουμε πως σ' αυτό το τμήμα του ταμπλό βρίσκεται και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που αν προκριθεί στα προημιτελικά δεν θα έχει το εμπόδιο του Alcaraz μπροστά του. Φυσικά δεν θα υπάρξει εύκολο ματς για τον Στεφ στο Bercy, αφού στην αυριανή του πρεμιέρα θα αντιμετωπίσει τον Felix Auger-Aliassime, ενώ στον 3ο γύρο έχει πιθανό αντίπαλο τον Zverev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots