ATP
Στον Rublev το τελευταίο εισιτήριο (vids)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 04 Νοεμβρίου 2023 - 2:08

O Andrey Rublev επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Alex De Minaur, για να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Paris Masters.

Ο Rublev, No.5 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε του De Minaur με 4-6, 6-3, 6-1 και πήρε μέσα σε 2 ώρες την πρόκριση για τα ημιτελικά του παρισινού Masters.

Ο Rublev χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά για να πάρει αυτή τη νίκη, αφού έχασε το αμφίρροπο 1ο σετ, στο οποίο είχε 2 χαμένα break points, από ένα σε 8ο και 10ο game. Δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα απ' αυτά, σε αντίθεση με τον De Minaur, που αξιοποίησε τη μοναδική του ευκαιρία για break στο 9ο game και πέρασε μπροστά με 5-4.

Λίγο έλειψε να μείνει πίσω με σετ και με break o Rublev, που χρειάστηκε να επιστρέψει από το 15-40 για να κρατήσει το σερβίς του στο πρώτο game του 2ου σετ. Έμεινε στο ύψος του ο Ρώσος και στο 4o game έκανε για 1η φορά break στο ματς, για να προηγηθεί με 3-1.

Μετά απ' αυτό δεν έχασε ξανά το πάνω χέρι ο Rublev, ο οποίος έκλεισε το 2ο σετ στο 9ο game (6-3) και προηγήθηκε με 4-0 στο 3ο σετ. Με νέο break, το 3ο του γι' αυτό το σετ, ο Rublev "κλείδωσε" τη νίκη στο 7ο game (6-1).

Στον αυριανό ημιτελικό του Bercy, o Rublev θα αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic, στις 17:30 το απόγευμα ώρα Ελλάδας. Θα είναι η 6η φορά που θα αναμετρηθεί με τον Σέρβο, τον οποίο έχει κερδίσει μια φορά στο παρελθόν (1-4).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots