ATP
Κύργιος: "Θα ήθελα να είμαι πρωταθλητής Grand Slam πριν αποσυρθώ"

 
Κύργιος: "Θα ήθελα να είμαι πρωταθλητής Grand Slam πριν αποσυρθώ"
© AELTC / Ben Solomon
tn team Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023 - 11:21

Ο Νικ Κύργιος εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στον τελικό του Wimbledon και να κατακτήσει έναν Grand Slam τίτλο στα μονά, πριν ολοκληρώσει την καριέρα του. Όπως είπε, η υπομονή είναι η λέξη "κλειδί" αυτή τη στιγμή, καθώς ακόμα δουλεύει στην αποκατάστασή του, έχει όμως την απαραίτητη όρεξη και διάθεση να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο το 2024.

"Όταν κερδίζεις, όλα είναι καλύτερα. Τα λεφτά είναι καλύτερα, το κοινό ενθουσιάζεται. Πιστεύω πως ο τρόπος που παίζω τένις φέρνει πολύ κόσμο και κάνει τον κόσμο να θέλει να πιει 1-2 ποτά και να το απολαύσει. Τους δίνω την ψυχαγωγία που θέλουν", είπε ο Κύργιος στη συνέντευξη που έδωσε για το Wide World of Sports της Αυστραλίας.

"Θα ήθελα να μπορώ να λέω ότι κέρδισα ένα Slam, τα μονά, πριν αποσυρθώ από την ενεργό δράση. Αυτό πιστεύω πως με παρακινεί. Ήμουν πολύ κοντά, ήμουν δυο σετ μακριά", πρόσθεσε ο Ελληνοαυστραλός, ο οποίος είχε ηττηθεί στον τελικό του Wimbledon του 2022 από τον Novak Djokovic με 3-1 σετ.

"Το Wimbledon είναι το μεγαλύτερο τουρνουά στον κόσμο, πιστεύω πως ακόμα και κόσμος που δεν ξέρει τίποτα από τένις ξέρει τι σημαίνει Wimbledon. Έχει απλά αυτό το κύρος, είναι ο κολοφώνας του τένις για μένα. Αν κερδίσεις το Wimbledon, κανείς δεν μπορεί να σου πει τίποτα.

Αυτό ήταν και το τουρνουά που ήθελα να κερδίσω περισσότερο και βρέθηκα πολύ κοντά στο να το κάνω. Πήρα αυτή τη γεύση μιας μισοτελειωμένης δουλειάς, οπότε θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να βρεθώ ξανά σ' αυτή τη θέση."

Όπως σημείωσε, ο Κύργιος έχει ακόμα τη δίψα και τη φλόγα για να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο, κάτι που δεν θεωρεί καθόλου δεδομένο.

"Κοιτάζω την καριέρα μου και κοιτάζω εκείνη τη χρονιά, το 2022, και έχω ακόμα όρεξη και δίψα για την επόμενη σεζόν, κάτι που είναι καλό. Είμαι στο tour εδώ και 10 χρόνια, οπότε το να διατηρώ αυτή τη φλόγα για να επιστρέψω είναι πάντα υγιές. Θέλω να προετοιμάσω καλά το σώμα μου, να βγω εκεί έξω και να νιώσω ξανά έτοιμος για να παίξω σε ένα Grand Slam."

Ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον Κύργιο, που έδωσε μόνο έναν αγώνα όλο το 2023. Έκανε μια σοβαρή εγχείρηση στο γόνατο κατά τη διάρκεια του Australian Open τον Ιανουάριο, ενώ αργότερα αντιμετώπισε και άλλα προβλήματα, με τον καρπό του και άλλα μέρη του σώματος. Η υπομονή, συνεπώς, είναι το κλειδί, όπως ανέφερε.

"Αν ένιωθα ότι δεν είχα ακόμα να δώσω, τότε θα τερμάτιζα την καριέρα μου. Ακόμα όμως πιστεύω πως το επίπεδό μου είναι ανάμεσα στον κορυφαίων του κόσμου. Ξέρω τι μπορώ να κάνω και έχω ανθρώπους κοντά μου που πιστεύουν σε μένα. Απλά το παίρνω μέρα με τη μέρα και θα επιστρέψω εκεί που ήμουν.

Έχω κάνει μεγάλη βελτίωση από τη μέρα που έκανα το χειρουργείο μέχρι σήμερα, οπότε αυτό είναι το μόνο που μπορώ να εστιάσω αυτή τη στιγμή. Είμαι πολύ προσεκτικός με την αποκατάσταση. Είναι μια πολύ σοβαρή επέμβαση και πρέπει να δώσω το χρόνο που χρειάζεται, πρέπει να είμαι υπομονετικός."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots