ATP
Hurkacz για Τσιτσιπά: "Αν το ήξερε δεν θα έπαιζε"

 
Hurkacz για Τσιτσιπά: "Αν το ήξερε δεν θα έπαιζε"
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 - 20:43

Ο Hubert Hurkacz υπερασπίστηκε τον Στέφανο Τσιτσιπά, όταν ρωτήθηκε σήμερα για την εγκατάλειψη του Έλληνα τενίστα στον προχθεσινό αγώνα, η οποία και του στέρησε ουσιαστικά τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο ATP Finals.

Ο Τσιτσιπάς συγκεκριμένα είχε εγκαταλείψει μετά από μόλις 3 games στην αναμέτρησή του με τον Rune προχθές, με αποτέλεσμα ο Hurkacz να τον αντικαταστήσει μόνο στο τελευταίο παιχνίδι του round robin, ενάντια στον Djokovic.

Αν έπαιζε και στον αγώνα με τον Rune, ο Πολωνός θα είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά και να παίξει ένα γεμάτο τουρνουά, ενώ και ο κόσμος θα έβλεπε ολόκληρο αγώνα.

Ο Τσιτσιπάς ωστόσο δεν μπορούσε να γνωρίζει πως ο πόνος στη μέση αυτή τη φορά θα είναι αβάσταχτος και εφόσον 2 μέρες πριν είχε καταφέρει να ολοκληρώσει τον αγώνα με τον Sinner -κι αφού πήρε το πράσινο φως και από την ιατρική του ομάδα- αποφάσισε να παίξει και να δώσει μια ευκαιρία στον εαυτό του.

Ο Hurkacz ρωτήθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, μετά το ματς με τον Djokovic, για την απόφαση του Τσιτσιπά να κατεβεί στον αγώνα, που σχολιάστηκε αρκετά αυτές τις μέρες. Ως αθλητής όχι απλά έδειξε κατανόηση, αλλά υπερασπίστηκε τον Έλληνα τενίστα ο Πολωνός και το δικαίωμά του να εξαντλήσει τις πιθανότητές του να διεκδικήσει κάτι απ' αυτό το σπουδαίο event, για το οποίο έπρεπε να δουλέψει όλη τη σεζόν σκληρά, ώστε να εξασφαλίσει την παρουσία του.

"Απ' ότι άκουσα, οι γιατροί του είπαν ότι θα ήταν εντάξει να έπαιζε. Προφανώς και οι 8 παίκτες που προκρίθηκαν αξίζουν να βρίσκονται εδώ. Πίστευε ότι θα ήταν σε θέση να παίξει αυτόν τον αγώνα, οπότε μπήκε και προσπάθησε να τον κερδίσει, αλλά κάτι συνέβη στην αρχή και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Είναι κρίμα και για τους δυο μας, γιατί σίγουρα αν το γνώριζε δεν θα ήθελε να παίξει 3 games. Και εγώ προφανώς θα ήθελα να παίξω έναν ακόμα αγώνα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots