ATP
Djokovic: "Θα ήταν ωραίο να δίναμε έναν ακόμα αγώνα με τον Rafa"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 - 12:26

Το σχόλιο του Novak Djokovic, στο άκουσμα της είδησης πως ο Rafael Nadal θα επιστρέψει στο tour.

O Nadal ανακοίνωσε και επίσημα την επιστροφή του στο tour, κάτι που όπως ανέφερε δεν ήταν δεδομένο, καθώς υπήρχε πιθανότητα να μην τα κατάφερνε. Οι τελευταίες εβδομάδες όμως πήγαν καλά για τον Ισπανό, που μπορεί να μην γνωρίζει την ημερομηνία επιστροφής, γνωρίζει όμως πως θα παίξει σε τουρνουά το 2024.

"Θα ήταν ωραίο για το άθλημα αν είχαμε ακόμα έναν αγώνα μεταξύ εμένα και του Nadal", είπε ο Djokovic, του οποίου ζητήθηκε η άποψη για την επιστροφή του Rafa στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Τορίνο.

"Μοιραζόμαστε το μεγαλύτερο rivalry σε αριθμό αγώνων στην ιστορία του αθλήματος. Μακάρι να συμβεί και να δώσουμε ακόμα έναν αγώνα. Είναι ένας μεγάλος μαχητής, δεν τα παρατάει ποτέ. Αυτό είναι κάτι πολύ αξιοσέβαστο και αξιοθαύμαστο. Για τον τενιστικό κόσμο, δεν χωράει αμφβιβολία πως η επιστροφή του στο tour αποτελεί θαυμάσια νέα", πρόσθεσε ο 36χρονος Σέρβος, κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων.

Ο Djokovic μίλησε και για τη νέα γενιά, ξεχωρίζοντας τους Carlos Alcaraz, Holger Rune και Jannik Sinner, για τους οποίους είπε ότι μπορούν να "κουβαλήσουν" το τένις στις πλάτες τους στο μέλλον και πως ήδη το κάνουν σε έναν βαθμό.

"Η γενιά των Alcaraz, Rune και Sinner είναι πολύ δυνατή. Οι τρεις τους πιθανότατα θα κουβαλήσουν το άθλημα στο μέλλον, αλλά και στο παρόν το κάνουν, αφού ήδη είναι στις κορυφαίες θέσεις."

O Djokovic κατάφερε την τελευταία στιγμή να προκριθεί στα ημιτελικά του ATP Finals, χάρη στη νίκη του Sinner επί του Rune το βράδυ της Πέμπτης, κι έτσι θα περιμένει τα σημερινά αποτελέσματα για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει το Σάββατο, παραμένοντας στη διεκδίκηση του 2ου συνεχόμενου και 7ου συνολικά τίτλου στο θεσμό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots