ATP
Ruusuvuori: "Το tour μας ωθεί να παίζουμε κάθε εβδομάδα"

 
Ruusuvuori: "Το tour μας ωθεί να παίζουμε κάθε εβδομάδα"
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 - 13:46

Ο Emil Ruusuvuori έθιξε το πως το tour αυτή την εποχή ωθεί τους παίκτες να αγωνίζονται κάθε εβδομάδα αντί να τους διευκολύνει, ενώ σχολίασε και το πρόβλημα με τις συχνές αλλαγές που πρέπει να κάνουν οι παίκτες με τις μπάλες, ρισκάροντας τραυματισμούς.

Ο 24χρονος Φινλανδός τενίστας, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.69 της παγκόσμιας κατάταξης, υποστήριξε πως έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το tour οι παίκτες που δεν έχουν την πολυτέλεια να παίζουν σε 10 τουρνουά το χρόνο και να τα κερδίζουν σχεδόν όλα - όπως κάνει ο Djokovic - αναγκάζονται να παίζουν σχεδόν κάθε εβδομάδα από αρχές Ιανουαρίου έως τέλη Νοεμβρίου, καταπονώντας πολύ το σώμα τους.

"Η ποσότητα των ταξιδιών και των αγώνων που κάνουμε είναι τεράστια, αλλά έτσι πάει για κάποιον που βρίσκεται στη θέση που είμαι εγώ. Μόνο o Novak μπορεί να παίξει σε 10 τουρνουά το χρόνο και να είναι στο Νο.1. Για τους υπόλοιπους, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Πρέπει να παίζουμε συχνά, γιατί κάποια αποτελέσματα δεν μας δίνουν τίποτα. Τα ταξίδια, οι μπάλες, όλα αυτά επηρεάζουν. Όλοι λένε πως θέλουν να παίζουν λιγότερο και καταλήγουμε να παίζουμε κάθε εβδομάδα. Αυτό πρέπει να κάνουμε, αυτό μας ωθεί το tour να κάνουμε."

Ο Ruusuvuori σχολίασε και το ζήτημα με τις μπάλες, ένα πρόβλημα για το οποίο έχουν μιλήσει πολλοί ακόμα παίκτες της ΑΤΡ. Συγκεκριμένα, η ΑΤΡ αφήνει ελεύθερα τα τουρνουά στην επιλογή της μπάλας, με αποτέλεσμα οι μπάλες να είναι διαφορετικές σχεδόν κάθε εβδομάδα!

"Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι πως οι συνεχείς αλλαγές συνθηκών δεν βοηθάνε καθόλου. Όταν φτιάχνω το πρόγραμμα με την ομάδα μου, πρέπει να κοιτάζω και πως μπορώ να το προσαρμόσω για να μην αλλάζω μπάλα κάθε εβδομάδα, επειδή αν το κάνεις αυτό, το ρίσκο για τραυματισμό είναι πολύ μεγάλο."

Πολύ πρόσφατα, κατά τη διάρκεια του ATP Finals, το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, Carlos Alcaraz, είχε προειδοποιήσει την ΑΤΡ πως αν δεν αλλάξει κάτι με τις μπάλες όλοι οι παίκτες θα καταλήξουν να έχουν τραυματισμούς, ενώ στο παρελθόν έχουν αναδείξει αυτό το πρόβλημα και οι Stan Wawrinka, Taylor Fritz και Stan Wawrinka, μεταξύ πολλών ακόμα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots