ATP
Με ηρωική αναροπή στην 4άδα οι Αυστραλοί (vids)

 
Με ηρωική αναροπή στην 4άδα οι Αυστραλοί (vids)
tennisnews team Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 - 10:02

Η Αυστραλία βρέθηκε ένα service game μακριά από τον αποκλεισμό, όμως έφτασε σε μια ηρωική ανατροπή χάρη στον Alex De Minaur και τελικά κέρδισε την Τσεχία, για να προκριθεί στα ημιτελικά του Davis Cup.

Η Αυστραλία επικράτησε της Τσεχίας με 2-1 σε έναν πολύ αμφίρροπο προημιτελικό, στον οποίο οι Τσέχοι έδειχναν να τα έχουν όλα υπό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, η Τσεχία προηγήθηκε χάρη στην όχι εύκολη, αλλά "καθαρή" νίκη του Tomas Machac επί του Jordan Thompson, με 6-4, 7-5.

Στο δεύτερο μονό, ο Jiri Lehecka "άγγιξε" τη νίκη επί του De Minaur, αφού προηγήθηκε με σετ και έκανε νωρίς στο 2ο σετ το break, διατηρώντας το προβάδισμά του έως και το 6-4, 5-3.

Στο game που σέρβιρε για την πρόκριση της ομάδας του, ο Lehecka υπέστη για 1η φορά στο ματς break και έκτοτε ξεκίνησε η αυστραλιανή αντεπίθεση, με τον De Minaur να κερδίζει τελικά αυτή τη μεγάλη μάχη με 4-6, 7-6 (2), 7-5, έπειτα από 2 ώρες και 32 λεπτά.

Το διπλό έκρινε τελικά την πρόκριση και εκεί οι Αυστραλοί ολοκλήρωσαν την επική ανατροπή, αφού οι Matthew Ebden και Max Purcell κατάφεραν να επικρατήσουν των Lehecka και Adam Pavlasek με 6-4, 7-5.

Η μεγάλη αυτή νίκη στέλνει τους Αυστραλούς στα ημιτελικά της Παρασκευής, κόντρα στη Φινλανδία, που για 1η φορά στην ιστορία της θα συμμετέχει σε ημιτελικούς Davis Cup.

Η Αυστραλία αντίθετα είναι μια ομάδα με πλούσια ιστορία στο θεσμό, 28 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και άλλες 20 φιναλίστ, ωστόσο έχει να κερδίσει τον τίτλο από την εποχή του captain της, Lleyton Hewitt, το μακρινό 2003. Ήταν φιναλίστ στο τουρνουά της περσινής χρονιάς, όπου έχασε από τον Καναδά.

Η προημιτελική φάση του Davis Cup θα ολοκληρωθεί σήμερα, με τα δυο εναπομείναντα ties. Στο πρώτο η Ιταλία του Jannik Sinner θα αντιμετωπίσει την Oλλανδία, ενώ στο δεύτερο η Σερβία του Novak Djokovic θα παίξει με τη Μεγάλη Βρετανία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots