ATP
Nadal: "Θέλω να μην περιμένω τίποτα από τον εαυτό μου" (vid)

 
Nadal: "Θέλω να μην περιμένω τίποτα από τον εαυτό μου" (vid)
tn team Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 - 18:33

Σε ένα μήνυμά του στα social media ενόψει της επιστροφής του στο tour, o Rafael Nadal τόνισε πως θα προσπαθήσει για πρώτη φορά να μην θέσει την παραμικρή προσδοκία στον εαυτό του, γιατί αυτό θα τον βοηθήσει να μπορέσει να απολαύσει το comeback, να συνεχίσει την προσπάθεια και μετά την Αυστραλία και να μην απογοητευτεί στο "πολύ πιθανό" σενάριο του να μην πάνε καλά τα πράγματα στα πρώτα του τουρνουά.

Με ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα, που κοινοποιήθηκε στις πλατφόρμες του στα social media, o κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων μίλησε για την πολύ μεγάλη πίεση που έβαζε πάντα στον εαυτό του, αλλά την εσωτερίκευε και δεν μιλούσε γι' αυτήν ανοιχτά.

Δεδομένης αυτής της νοοτροπίας, θα κάνει αυτή τη φορά ένα δύσκολο εγχείρημα, του να μην βάλει καμία προσδοκία σ' αυτό το πολυαναμενόμενο comeback, να μην απογοητευτεί αν τα πράγματα δεν πάνε καλά στην αρχή, κάτι που το θεωρεί πολύ πιθανό, αλλά και να μπορέσει να διατηρήσει την ελπίδα του για το μέλλον.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Rafa:

"Έχω μια φοβία στο να κάνω ανακοινώσεις, γιατί είμαι έναν χρόνο χωρίς αγώνα και είχα μια εγχείρηση στο ισχίο μου. Αυτό όμως που με ανησυχεί περισσότερο δεν είναι το ισχίο, είναι κάτι άλλο.

Νιώθω έτοιμος, έχω εμπιστοσύνη και ελπίζω πως τα πράγματα θα πάνε καλά και πως θα έχω την ευκαιρία να το διασκεδάσω στο court. Πάει πολύς καιρός οπότε πρώτα απ' όλα ελπίζω να νιώθω ξανά αυτό το άγχος, την προσμονή, τον φόβο, τις αμφιβολίες.

Αυτό που θέλω από τον εαυτό μου, είναι να μην περιμένω τίποτα, αυτή είναι η αλήθεια. Το να έχω την ικανότητα να μην έχω προσδοκίες από τον εαυτό μου, αυτές τις προσδοκίες που είχα σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Βρίσκομαι σε μια διαφορετική κατάσταση τώρα, βρίσκομαι σε ανεξερεύνητα εδάφη.

Έχω εσωτερικεύσει όλα όσα έχω περάσει στη ζωή μου, που είναι να απαιτώ από τον εαυτό μου τα μέγιστα. Τώρα, αυτό που πραγματικά ελπίζω είναι να είμαι σε θέση να μην το κάνω αυτό, να αποδεχτώ πως τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα στην αρχή. Να δώσω στον εαυτό μου τον απαραίτητο χρόνο και να τον συγχωρέσω αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, που είναι πολύ πιθανό να συμβεί. Να ξέρω πως μπορεί στο όχι τόσο μακρινό μέλλον τα πράγματα να αλλάξουν αν διατηρήσω αυτή την ελπίδα, το εργατικό πνεύμα και αν το σώμα μου ανταποκριθεί σε αυτό."

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Rafa Nadal (@rafaelnadal)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots