ATP
Nadal: "Πιστεύω πως θα είναι η τελευταία μου σεζόν - μπορεί να είναι ολόκληρη, μπορεί μισή" (vid)

 
Nadal: "Πιστεύω πως θα είναι η τελευταία μου σεζόν - μπορεί να είναι ολόκληρη, μπορεί μισή" (vid)
tn team Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2023 - 17:07

Στο νέο απόσπασμα από την ανακοίνωσή του που δημοσίευσε, ο Rafael Nadal εξηγεί πως αυτή θα είναι πιθανότατα η τελευταία του χρονιά, αλλά όλα παραμένουν αίολα και γι' αυτό δεν θέλει να το ανακοινώσει ακόμα επίσημα.

Ο Nadal δημοσιεύει λίγο-λίγο τα αποσπάσματα από τη μεγάλη ανακοίνωση που έκανε την προηγούμενη Παρασκευή, πως θα επιστρέψει στο tour μετά από ένα χρόνο.

Στη νέα του δημοσίευση, που έκανε σήμερα μέσα από τα social media του, ο Ισπανός έβγαλε το κομμάτι που μιλάει για το αν το 2024 θα είναι η τελευταία του χρονιά. Ο ίδιος θεωρεί ότι θα είναι έτσι, αλλά δεν θέλει και να "εγκλωβιστεί" μέσα από μια ανακοίνωση που θα κάνει τώρα, αφού όπως λέει μπορεί τα πράγματα να αλλάξουν και για την ώρα ούτε ο ίδιος ξέρει τι θα συμβεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν του το επιτρέψει το σώμα του και φυσικά αυτό συνεπάγεται με τη δυνατότητα να κερδίζει μεγάλους τίτλους, έχει τη διάθεση να παραμείνει περισσότερο στο tour.

Άφησε πάντως ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, ακόμα και να κάνει μισή σεζόν και να αποχαιρετήσει το τένις - πιθανώς εννοώντας να παίξει στη χωμάτινη σεζόν και να σταματήσει, ή ακόμα και λιγότερο, αν το σώμα του δεν του επιτρέψει να αγωνιστεί στα τουρνουά που έχει στα πλάνα του.

Όλα όσα λέει στο νέο απόσπασμα:

"Πολλές φορές σκέφτηκα πως δεν είχε νόημα να συνεχίσω να παίζω. Είναι πολλά χρόνια, πολλές ώρες δουλειάς που δεν είχαν αποτέλεσμα, αλλά ακόμα σκέφτομαι αυτό που είχα πει στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που έδωσα: ότι δεν αξίζω να κλείσω την καριέρα μου σε μια αίθουσα που δίνω συνέντευξη Τύπου. Θέλω να την κλείσω με διαφορετικό τρόπο. Πάλεψα και κράτησα την ελπίδα μου για να το καταφέρω να συμβεί αυτό.

Με αμφιβολίες, με άσχημες στιγμές, πολύ άσχημες ή καλύτερες, αλλά πιστεύω πως είχα τους σωστούς ανθρώπους γύρω μου, όπως και σε όλη την καριέρα μου, την οικογένειά μου, την ομάδα μου, φίλους... Όλοι τους με βοήθησαν να βρίσκομαι εδώ σήμερα και να έχω την επιλογή να επιστρέψω στους αγώνες. Και επίσης η επιθυμία του κόσμου να με δει να αγωνίζομαι ξανά είχε επίσης σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινότητά μου.

Είναι μια πραγματικότητα πως είναι πολύ πιθανό αυτή να είναι η τελευταία μου χρονιά. Υπάρχει πιθανότητα να είναι μισός χρόνος, υπάρχει πιθανότητα να είναι ολόκληρος, υπάρχει πιθανότητα να μην μπορέσω να παίξω στα τουρνουά που θέλω. Έτσι έχουν τα πράγματα τώρα, δεν είμαι σε θέση να απαντήσω αυτά τα ερωτήματα. Μπορώ μόνο να πω ότι θα επιστρέψω στα τουρνουά, ότι συνεχίζω να έχω στο κεφάλι μου ότι το λογικό είναι αυτή να είναι η τελευταία μου χρονιά και σκοπεύω να απολαύσω μ' αυτόν τον τρόπο τα τουρνουά.

Δεν θέλω να το ανακοινώσω ακόμα, γιατί στο τέλος δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί και πρέπει να δώσω στον εαυτό μου τη δυνατότητα να μην εγκλωβιστεί σε κάτι που θα πω. Πιστεύω πως έτσι θα είναι, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, γιατί έχω δουλέψει σκληρά για να βρεθώ πίσω στους αγώνες. Οπότε αν ξαφνικά τα πράγματα αλλάξουν και η φυσική μου κατάσταση μου επιτρέψει να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω, τότε γιατί να βάλω ημερομηνία; Δεν υπάρχει λόγος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots