ATP
Nadal: "Αν νιώθω ότι έχω έστω και 0,01% πιθανότητες, θα παίξω στο RG" (vid)`

 
Nadal: "Αν νιώθω ότι έχω έστω και 0,01% πιθανότητες, θα παίξω στο RG" (vid)`
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 - 0:26

O Rafael Nadal έδωσε συνέντευξη για τη γαλλική τηλεόραση και ξεκαθάρισε πως βλέπει τα πράγματα για το Roland Garros, ενώ άφησε και να εννοηθεί πως θα ήθελε να ολοκληρώσει κανονικά τη σεζόν και να μην κρεμάσει τη ρακέτα του αμέσως μετά το καλοκαίρι.

"Είμαι καλά, για μένα είναι μεγάλη χαρά που μπόρεσα να παίξω στη Βαρκελώνη, στη Μαδρίτη και στη Ρώμη. Ήταν ένα μεγάλο πλήγμα που δεν μπόρεσα να αγωνιστώ στο Monte-Carlo, γιατί όλα αυτά τα τουρνουά έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα. Εδώ και καιρό σκέφτομαι πως αυτή θα είναι η τελευταία μου χρονιά, αλλά το σώμα μου αντέδρασε χειρότερα απ' ότι περίμενα. Ευτυχώς, τώρα έχω κάποιες εβδομάδες που είμαι καλύτερα, μακάρι να συνεχιστεί αυτή η πρόοδος μέχρι τον Ιανουάριο", είπε ο Nadal στη συνέντευξη που έδωσε για το France TV Sport, αφήνοντας να εννοηθεί πως ιδανικά θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ίσως και έως το Australian Open του 2025!

Όσον αφορά τις πιθανότητες να αγωνιστεί στο Roland Garros, δεν έδωσε μια σαφή απάντηση, αλλά ανέλυσε το σκεπτικό με βάση το οποίο θα αποφασίσει: "Δεν θέλω να παίξω στο Roland Garros αν δεν μπορώ να τα δώσω όλα, όπως συνέβη στη Βαρκελώνη και στη Μαδρίτη. Είναι ένα πολύ ξεχωριστό τουρνουά για την καριέρα μου, έχει τη μεγαλύτερη συναισθηματική αξία, οπότε θα ήθελα να το αποχαιρετήσω με διαφορετική ανάμνηση. Θα είναι σκληρό αν δεν παίξω, αλλά θα παίξω μόνο αν νιώθω ότι είμαι ανταγωνιστικός, μόνο αν νιώθω ότι έχω πιθανότητες. Αν ακόμα κι έτσι δεν μπορέσω να κερδίσω ούτε ένα ματς, θα το αποδεχτώ. Αν νιώθω ότι έχω έστω και 0,01% ελπίδες, θέλω να το επιχειρήσω, δεν θα μπω όμως στο γήπεδο αν νιώθω ότι δεν έχω καμία ελπίδα."

Ρωτήθηκε ακόμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που επίσης θα φιλοξενηθούν στο Roland Garros αυτή τη χρονιά: "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ο κολοφώνας του αθλητισμού και μπορείς να παίξεις μόνο μερικές φορές σε αυτούς. Αυτή τη χρονιά είναι πολύ ξεχωριστοί, γιατί γίνονται στο Παρίσι. Θα ήθελα πολύ να παίξω, θα με έκανε πολύ χαρούμενο."

Τέλος, για τους τραυματισμούς που πέρασε, είπε: "Όλες οι αλλαγές στη ζωή είναι δύσκολες, αλλά είμαι τυχερός που έχω μια οικογένεια και πολλά άλλα πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένο. Σίγουρα η αδρεναλίνη και τα συναισθήματα που βιώνεις στον αθλητισμό δεν μπορείς να τα βρεις εύκολα στην καθημερινή ζωή, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Είχα έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό όταν ήμουν 19 ετών και υπήρχαν πιθανότητες ακόμα και να μην συνεχίσω την καριέρα μου. Αυτό μπέρδεψε κάπως τα πράγματα με την καριέρα μου, αλλά με έκανε και να την εκτιμήσω περισσότερο. Είμαι λίγο ντροπαλός και κρατάω μέσα μου τα συναισθήματά μου, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που έχω καταφέρει να ζήσω όλα αυτά τα πράγματα μέσα στα χρόνια."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots