ATP
Τσιτσιπάς: "Είμαι μακριά από το Νο.1, αλλά περιμένω για τη στιγμή μου"

 
Τσιτσιπάς: "Είμαι μακριά από το Νο.1, αλλά περιμένω για τη στιγμή μου"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 - 17:33

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη Ρώμη, μιλώντας για το όνειρο του να ανεβεί στο Νο.1 του κόσμου, για τους πολλούς τραυματισμούς που υπάρχουν τελευταία στο tour και τη διαφωνία του προς τα Masters δυο εβδομάδων, αλλά και για την ευκαιρία που παρουσιάζεται συγχρόνως στον ίδιο, για να κερδίσει ακόμα ένα 1000άρι στη φετινή χωμάτινη σεζόν.

"Θα έλεγα ναι, γιαι όχι; το σκέφτομαι εδώ και χρόνια. Είναι όμως μακριά ακόμα", παραδέχτηκε ο Έλληνας τενίστας, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το στόχο να βρεθεί στο Νο.1 του κόσμου, στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη του επί του Cameron Norrie στη Ρώμη.

"Θα ήταν ευλογία αν τα κατάφερνα. Είναι ένα όνειρο που έχω από την πρώτη μέρα που έπαιξα επαγγελματικά τένις. Είμαι χαρούμενος που είμαι ξανά στο Top 10, ας ξεκινήσουμε απ' αυτό! Ήμουν για ένα διάστημα εκτός Top 10 και αυτό με πείραξε λίγο. Οπότε ήταν υπέροχο συναίσθημα που επέστρεψα. Τώρα θέλω να βάλω νέους στόχους, να πάω σε νέα ύψη. Χρειάζομαι μερικές νίκες, μερικά δύσκολα ματς, που θα αντέξω και θα βγω νικητής. Δεν έρχεται έτσι απλά. Δεν έχω πιέσει αρκετά για να αξίζω αυτή τη θέση. Ξέρω τι χρειάζεται για να βρεθείς εκεί, είμαι αρκετά υπομονετικός και θα περιμένω τη στιγμή μου", συμπλήρωσε ο Στέφανος, ο οποίος για την ώρα βρίσκεται στο Νο.8 του κόσμου.

Στα τελευταία τουρνουά ο Τσιτσιπάς φαίνεται να έχει επιστρέψει στο παλιό του σερβίς και ρωτήθηκε και γι' αυτό στη συνέντευξη: "Πήγε καλά στην αρχή (η αλλαγή σερβίς). Βρήκα ρυθμό και ένιωσα ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι θετικό. Το δοκίμασα για περίπου έξι εβδομάδες. Κατάλαβα ότι δεν ήταν σταθερό. Δεν μπορούσα να διορθώσω κάποια πράγματα. Είχα κάποια θέματα, όπως το βάθος και δεν μπορούσα να το φτιάξω όσο και αν προσπάθησα, οπότε επέστρεψα στο παλιό σερβίς μου. Έκανα και κάτι παράξενο, το οποίο δεν έχω ξανακάνει σε ματς, δοκίμαζα πράγματα εν ώρα αγώνα, κάτι που δεν συνιστώ σε κανέναν, μπορεί να σε βγάλει εντελώς εκτός πνευματικά. Πήρα την τελική μου απόφαση και επέστρεψα στο παλιό σερβίς μου. Δούλεψε καλά τα προηγούμενα χρόνια. Η μέση μου δεν πονάει πια, που είναι σημαντικό. Πριν τρεις μήνες, η μέση δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Επέστρεψα στο σερβίς μου, stance, platform, με το οποίο νιώθω πολύ οικεία. Νιώθω αυτοπεποίθηση, νομίζω ότι μπορώ να ανοίξω πιο εύκολα το γήπεδο. Είναι μέρος της ταυτότητάς μου, ο τρόπος που σέρβιρα από τότε που έπιασα ρακέτα."

Στον 4ο γύρο της Ρώμης, θα αντιμετωπίσει τον Alex De Minaur: "Όλοι τον ξέρουν. Παλεύει, τα δίνει όλα σε κάθε αγώνα του. Μπορεί να τρέξει, να δώσει μάχη. Δεν θα είναι εύκολο ματς. Τον έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές. Ένιωσα τις τελευταίες φορές που τον αντιμετώπισα ότι έχει βελτιωθεί πολύ, είναι πολύ καλύτερος παίκτης. Πρέπει να κάνω τη δουλειά μου, να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό, να χρησιμοποιήσω αποτελεσματικά τα όπλα μου, να είμαι σταθερός."

Παραδέχτηκε επίσης, ότι είναι μια ευκαιρία και για εκείνον, με τις τόσες απουσίες που υπάρχουν στο τουρνουά. Θυμίζουμε πως οι Alcaraz και Sinner είχαν αποσύρει τις συμμετοχές τους πριν ξεκινήσει το τουρνουά, Djokovic και Nadal αποκλείστηκαν από πολύ νωρίς, ενώ σήμερα αποκλείστηκε και ο Rublev, που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να παίξει με Top 10 παίκτη πριν από τα ημιτελικά: "Σίγουρα είναι ευκαιρία, είναι προφανές. Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι, νομίζω όλοι ξέρουν την απάντηση."

Σχετικά με τους πολλούς τραυματισμούς που υπάρχουν τελευταία στο tour, ο Τσιτσιπάς μοιράστηκε και την αντίθετη άποψή του προς τα Masters δυο εβδομάδων, όπως έγιναν της Μαδρίτης και της Ρώμης: "Ήταν ήδη πολύ για εμάς τα τουρνουά μιας εβδομάδας. Προσθέτοντας κι άλλες μέρες, πρέπει να είσαι κάτι σαν υπερήρωας για να είσαι σταθερός για δέκα συνεχόμενες μέρες και να φτάνεις στο τέλος. Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι και να αποφασίσουν σε αυτή τη βάση. Νομίζω ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε τέτοια πράγματα (τραυματισμούς). Αν συνεχιστεί το ίδιο πρόγραμμα, χωρίς να προσαρμοστεί στις ανάγκες των παικτών, τότε θα δούμε να συμβαίνουν ξανά αυτά τα πράγματα στο μέλλον."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots