ATP
Με το δεξί και ο Sinner στο Παρίσι (vid)

 
Με το δεξί και ο Sinner στο Παρίσι (vid)
© Roland Garros / FFT
tn team Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 - 14:24

Μετά τον Carlos Alcaraz και ο Jannik Sinner έκανε επιτυχημένο comeback από τον τραυματισμό του, για να κερδίσει με 3-0 σετ τον Christopher Eubanks στην πρεμιέρα του στο Roland Garros.

Ο Ιταλός, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.2 του κόσμου και μπορεί υπό προϋποθέσεις να διεκδικήσει και το Νο.1 στο Παρίσι, έκανε θετικό ποδαρικό στα γήπεδα του Roland Garros, σε μια πρεμιέρα που έκρυβε παγίδες.

Σε κάτι παραπάνω από 2 ώρες παιχνιδιού στο Suzanne Lenglen, επικράτησε του Eubanks με 6-3, 6-3, 6-4, αποκτώντας με καθαρό τρόπο το εισιτήριο για τον 2ο γύρο του παρισινού Grand Slam.

Έσβησε τα 9 από τα 10 break points που αντιμετώπισε ο Ιταλός, στοιχείο καθοριστικό για να αποφύγει τις περιπέτειες και να φτάσει σ' αυτή την εμφατική νίκη. Το μοναδικό break το δέχτηκε στο 1ο σετ, όταν ήταν ήδη μπροστά με double break στο 4-1, με τον Αμερικανό να μειώνει προσωρινά σε 4-2.

Ο Sinner έκλεισε τελικά το σετ με break για το 6-3, ενώ στη συνέχεια άνοιξε το 2ο σετ με ένα προβάδισμα με 3-0 και χωρίς να κοιτάξει πίσω του το κατέκτησε, αφού έβησε 3 break points στο 9ο game, όταν σέρβιρε για το 6-3.

Και στο 3ο σετ έσβησε όλα τα break points που αντιμετώπισε ο Ιταλός, 5 στο σύνολο αυτή τη φορά, με τα 2 από αυτά να είναι στο 10ο game, όταν σέρβιρε για την πρόκριση και ήταν πίσω με 15-40. Τελικά ήταν σε θέση να κλείσει το ματς χωρίς παρατράγουδα και να κλείσει το ραντεβού με τον 38χρονο Richard Gasquet στον 2ο γύρο.

Θυμίζουμε πως ο βετεράνος Γάλλος, ο οποίος σίγουρα θα έχει σχεδόν όλο το κοινό με το μέρος του, έπαιξε πολύ καλό τένις χθες το βράδυ και νίκησε τον Borna Coric με εντυπωσιακό τρόπο, με 7-6 (5), 7-6 (2), 6-4.

Να σημειωθεί πως ο αγώνας του Sinner, όπως και αυτός του Τσιτσιπά που θα ακολουθήσει στο Lenglen, έγινε με κλειστή την οροφή, αφού και σήμερα η βροχή έκανε την εμφάνισή της στο Παρίσι από νωρίς. Τα υπόλοιπα ματς έχουν διακοπεί και μόνο στα δυο μεγάλα γήπεδα συνεχίζεται η δράση προς το παρόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots