ATP
Πρεμιέρα χωρίς απώλειες για τον Nole (vids)

 
Πρεμιέρα χωρίς απώλειες για τον Nole (vids)
© Nicolas Gouhier / FFT
tn team Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 - 0:08

O Novak Djokovic φρόντισε να μη χάσει σετ στην επιστροφή του στο Παρίσι, κάνοντας μια καλή πρεμιέρα στο Roland Garros.

Ο Djokovic επιβλήθηκε του Γάλλου Pierre-Hugues Herbert με 6-4, 7-6 (3), 6-4, σε έναν αγώνα που μπορεί να μην απειλήθηκε, οδηγήθηκε όμως στο tie-break στο 2ο σετ, ανεβάζοντας εκεί το επίπεδό του για να αποφύγει τις περιπέτειες.

Ενώ στο 1ο και στο 3ο σετ δεν αντιμετώπισε break points και έκανε από ένα break για να τα κερδίσει χωρίς άγχος, στο 2ο σετ, όπου επίσης είχε προηγηθεί πρώτος με break, o Nole υπέστη ένα break και γενικά δεν μπορούσε μετά απ' αυτό να βρει άλλες λύσεις, με αποτέλεσμα να πάει σε tie-break. Εκεί πάντως φρόντισε να δείξει την ανωτερότητά του και να επικρατήσει με 7-3, αποφεύγοντας έτσι οποιουδήποτε είδους περιπέτεια.

Μετά από μια χωμάτινη σεζόν στην οποία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, η πορεία του Djokovic στο Roland Garros φέτος σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον, ωστόσο ο Σέρβος είναι ένας παίκτης που έχει τη δυνατότητα και την εμπειρία ώστε να βρει το καλύτερό του τένις μέσα στο τουρνουά και παιχνίδι με το παιχνίδι να γίνεται καλύτερος.

Η κλήρωσή του πάντως είναι αρκετά καλή και στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Roberto Carballes Baena, που κέρδισε χθες τον Constant Lestienne με 3-1 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots