ATP
Δικηγόρος Sinner: "Η WADA δεν θεωρεί ότι ο Sinner έκλεψε - περιττή η έφεση"

 
Δικηγόρος Sinner: "Η WADA δεν θεωρεί ότι ο Sinner έκλεψε - περιττή η έφεση"
© USTA
tn team Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024 - 21:21

Ο δικηγόρος του Jannik Sinner, Jamie Singer, παραδέχτηκε πως δεν περίμενε ότι η WADA θα ασκούσε έφεση για την υπόθεση του εντολέα του και υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία υπόνοια ότι ο Ιταλός τενίστας πήρε απαγορευμένη ουσία για να κλέψει.

Πάνω που φαινόταν ότι η ιστορία με τα θετικά δείγματα ντόπινγκ στο Indian Wells θα έφτανε στο τέλος της, η WADA αποφάσισε να την παρατείνει και να την οδηγήσει στο CAS, χρησιμοποιώντας το δικαίωμα έφεσης που είχε.

Ο παγκόσμιος οργανισμός αντι-ντόπινγκ θεώρησε ότι δεν ήταν σωστή η μηδενική τιμωρία που αποφάσισε το ανεξάρτητο δικαστήριο στο οποίο είχε οδηγήσει αρχικώς την υπόθεση η ITIA, αφού στην ουσία ο Sinner απαλλάχθηκε με μόνο πλήγμα την απώλεια των βαθμών και του χρηματικού επάθλου που είχε κερδίσει στο Indian Wells.

"O Jannik είπε πως τον εξέπληξε αυτή η έφεση και η αλήθεια είναι πως και εμείς εκπλαγήκαμε", είπε ο Jamie Singer, ένας από τους δικηγόρους του Sinner, που ήταν μαζί του και στην πρώτη ακρόαση του Ιταλού τενίστα, βοηθώντας τον στην έρευνα και τη συλλογή των στοιχείων.

"Επειδή βγήκε θετικός σε πολύ μικρή ποσότητα της κλοστεβόλης, η ΙΤΙΑ κατάλαβε το πόσο ευαίσθητη ήταν αυτή η υπόθεση και απευθύνθηκε σε ένα ανεξάρτητο δικαστήριο εμπειρογνωμόνων, αντι να πάρει κατευθείαν κάποια απόφαση και να τον τιμωρήσει. Οι καλά τεκμηριωμένες κρίσεις αυτών των τριών ειδικών του Sport Resolution Panel, θεωρούσα πως ήταν αρκετές για να θεωρηθεί λήξασα η υπόθεση", πρόσθεσε ο Singer.

Είτε υπάρχει κάτι επιλήψιμο στην υπόθεση Sinner, είτε όχι, αυτό που είναι σίγουρο είναι πως το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης ταλαιπωρήθηκε τους τελευταίους μήνες με αυτή την ιστορία και αναμένεται να ταλαιπωρηθεί περισσότερο, αφού η διαδικασία αυτή θα πάρει σίγουρα κάποιο διάστημα - μπορεί και να μην ολοκληρωθεί μέσα στο 2024.

"Υπάρχουν κάποιες τυπικές προθεσμίες που θα πρέπει να τηρηθούν προφανώς και επομένως δεν ξέρουμε πότε θα φτάσουμε στην οριστική απόφαση. Αναμένουμε να λάβουμε όλες τις λεπτομέρειες από την προσφυγή της WADA (πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις 10 Οκτωβρίου). Στη συνέχεια, το CAS θα ορίσει την κριτική επιτροπή και θα αποφασίσει την ημερομηνία ακρόασης. Ελπίζουμε να τελειώσουμε σε λίγους μήνες", εξήγησε ο Singer.

Η WADA πάντως πρότεινε στην έκθεσή της την τιμωρία αποκλεισμού από 1 έως 2 έτη για τον Sinner, με τον Singer να εξηγεί πως αυτό δείχνει ότι δεν τον θεωρεί υπεύθυνο για συνειδητή χρήση αναβολικής ουσίας. Ειδάλλως, η προτεινόμενη τιμωρία θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.

"Είναι ένα εύλογο αίτημα. Κανείς δεν κατηγορεί τον Jannik ότι καταχράστηκε την κλοστεβόλη για να βελτιώσει την αγωνιστική του απόδοση. Η WADA θεωρεί ωστόσο ότι κατά κάποιο τρόπο ευθύνεται για τις ενέργειες των συνεργατών του, γι' αυτό το λόγο ζητούν να τιμωρηθεί. Ο χρόνος της αναστολής που προτείνει, είναι για αμέλεια."

Τέλος, ο Singer θεωρεί περιττή την έφεση της WADA, υπονοώντας ότι θα έπρεπε να την απασχολούν πιο σοβαρά ζητήματα. Με τη δήλωση αυτή, δείχνει μάλλον και την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της υπόθεσης, πιστεύοντας πως μπορεί να βγάλει ξανά ασπροπρόσωπο τον πελάτη του.

"Όλοι γνωρίζουμε ότι η WADA έχει το δικαίωμα να κάνει την έφεση, ήταν μέσα στις δυνατότητές της και γνωρίζουμε πόσο περίπλοκο είναι το έργο της παρακολούθησης του ντόπινγκ και της ακεραιότητας του κόσμου του αθλητισμού. Γι' αυτό το λόγο, πιστεύουμε και πως η έφεση ήταν πραγματικά περιττή."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots