Medvedev: "Θέλω να κερδίσω το Australian Open"

 
Medvedev: "Θέλω να κερδίσω το Australian Open"
Medvedev: "Θέλω να κερδίσω το Australian Open"
tennisnews team Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 - 18:48

Οι βλέψεις του Daniil Medvedev για το φετινό Australian Open είναι πολύ υψηλές, μετά και την καταπληκτική περσινή του χρονιά.

"Ένα καλό Australian Open θα σημαίνει να το κερδίσω. Αλλά αν με ρωτάτε με τι θα είμαι χαρούμενος, πάντα αυτό εξαρτάται με ποιον παίζεις, από ποιον χάνεις. Θα ήμουν χαρούμενος και με μια πορεία ως τα προημιτελικά. Όπως λέω πάντα, ο πρώτος στόχος μου είναι να κερδίζω κάθε παιχνίδι που δίνω. Αν είμαι στα προημιτελικά, δεν θα πω πως εκπλήρωσα τον στόχο μου, οπότε έκανα αρκετά σ' αυτό το τουρνουά. Σε κάθε τουρνουά που συμμετέχω, θέλω να είμαι ο νικητής", δήλωσε ο Medvedev, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του στη Μελβούρνη.

Στο τελευταίο Grand Slam που αγωνίστηκε, το US Open, o 23χρονος Ρώσος έκανε ένα απίθανο τουρνουά και λίγο έλειψε να κερδίσει και τον τίτλο, αλλά ηττήθηκε μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό στα 5 σετ από τον Rafael Nadal. Οι επιτυχίες του 2019 και η είσοδος στο Top 4, χάρισαν στον Medvedev και περισσότερη αναγνωρισιμότητα. 

"Είναι φυσιολογικό. Είναι μέρος της δουλειάς, οποιουδήποτε πετυχημένου αθλητή. Ειδικά στη Νέα Υόρκη, πρέπει να φοράω μπλούζα με κουκούλα, γυαλιά ηλίου - και πάλι με αναγνωρίζουν. Κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και δεν με αναγνωρίζω, οπότε αναρωτιέμαι πως το κάνουν! Προσπαθώ να μένω ο ίδιος άνθρωπος, με τους κοντινούς μου φίλους, την οικογένειά μου. Ακόμα παίζω PlayStation, ακόμα βλέπω σειρές, πηγαίνω στον κινηματογράφο και για φαγητό έξω. Έτσι μένεις φυσιολογικός."

Το 2019 ο Medvedev έκανε εξαιρετική δουλειά στο να αντιμετωπίζει με καλές πιθανότητες τους κορυφαίους του κόσμου, ακόμα και τους θρυλικούς Nadal, Roger Federer και Novak Djokovic. Μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει τους δυο πρώτους, είχε όμως νίκες ενάντια στους Djokovic, Dominic Thiem, Στέφανο Τσιτσιπά και Alexander Zverev.

"Όσες πιο πολλές φορές τους αντιμετωπίζεις, τόσο πιο πολύ γνωρίζεις πως συγκρίνεσαι με αυτούς. Για παράδειγμα, στο ATP Cup ο Novak κυριαρχούσε στον αγώνα μας. Παρόλα αυτά βρήκα τρόπο να επιστρέψω, σχεδόν κατάφερα να κερδίσω. Παρόλα αυτά κέρδισε, κέρδισαν όλο το ATP Cup. Αλλά ένιωσα πως ήμουν κοντά. Αγώνες σαν κι αυτούς σου δίνουν την αυτοπεποίθηση πως μπορείς να τα καταφέρεις, αλλά σίγουρα είναι πολύ δύσκολο."

Αν και Νο.4 στο ταμπλό του Australian Open, o Medvedev κληρώθηκε να παίξει με πολύ δύσκολο αντίπαλο στον 1ο γύρο του τουρνουά και συγκεκριμένα τον Frances Tiafoe.

"Είναι ένα πολύ καλό matchup. Ήταν στα προημιτελικά πέρσι εδώ και σίγουρα το κίνητρό του θα είναι πολύ μεγάλο. Αισθάνομαι πως θα είναι εκπληκτικό παιχνίδι. Φυσικά, θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να το κερδίσω. Ελπίζω πως θα παίξω καλό τένις και αν τα καταφέρω σίγουρα θα έχω τις ευκαιρίες μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots